• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2022

22:52

SRBIJA BEZ PORAZA OTIŠLA NA SVETSKO PRVENSTVO! Ivon Anderson srušila Brazilke za kraj kvalifikacija

Starsportphoto

Košarka

SRBIJA BEZ PORAZA OTIŠLA NA SVETSKO PRVENSTVO! Ivon Anderson srušila Brazilke za kraj kvalifikacija

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila kvalifikacioni turnir za odlazak na Svetsko prvenstvo

Srpske košarkašice su u Hali sportova "Ranko Žeravica" srušile Brazil rezultatom 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13).

Srbija je na taj način kvalifikacioni turnir u Beogradu završila sa sve tri pobede i plasirala se na Svetsko prvenstvo koje se od 22. septembra do 1. oktobra ove godine igra u Australiji!

Veći deo uvodne deonice pripao je Srbiji, koja je posle nešto više od sedam minuta igre vodila rezultatom 17:10. Međutim, završnica te četvrtine je pripala Brazilkama koje su serijom 6:0 prišle samo na poen zaostatka (17:16) posle deset minuta igre.

Posle ujednačenog starta druge četvrtine, izabranice Marine Maljković su zaigrale bolje i postepeno su povećavale razliku, pa su na poluvreme otišle sa šest poena prednosti (39:33).

Foto: Starsportphoto

Tina Krajišnik u prodoru

Tokom većeg dela treće deonice je selekcija Srbije održavala prednost, ali su u završnici, u roku od minut i po brazilske igračice serijom 9:1 preuzele vođstvo (56:54). Ipak, na kraju je rezultat bio izjednačen (57:57) uoči poslednjih deset minuta.

Posle dva minuta igre u poslednjoj četvrtini Brazil je vodio 62:59, ali je onda usledila serija Srbije od 9:1. Od tog momenta Srbija više nije predavala prednost rivalkama i uspešno je privela meč kraju.

Reprezentaciju Srbije je do pobede predvodila naturalizovana Amerikanka Ivon Anderson sa 25 poena, šest asistencija, dve uhvaćene i tri ukradene lopte.

Osim Ivon, vrlo raspoložena je bila i Tina Krajišnik koja je upisala 15 poena i šest skokova, a sa deset poena je dvocifrena bila i Saša Čađo.

Na drugoj strani je nejefikasnija bila Marijane De Karvaljo sa 18 poena, Kamila Silva je dodala 17, uz 13 skokova, a Taina Pašao je ubacila 13.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija