• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.02.2022

13:54

STRANAC? PEŠIĆ SE ŠALIO, ON JE ŠALJIVDŽIJA! Legendarni Moka Slavnić za Informer: Ko će zameniti Jokića, Micića, Teodosića? Možda je mislio da će doći Durent...

Starsportphoto

Košarka

STRANAC? PEŠIĆ SE ŠALIO, ON JE ŠALJIVDŽIJA! Legendarni Moka Slavnić za Informer: Ko će zameniti Jokića, Micića, Teodosića? Možda je mislio da će doći Durent...

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić smatra da od stranaca u reprezentaciji ne treba bežati

Stranac u reprezentaciji je tabu tema kada je u pitanju Srbija. Našu košarkašku javnost zatalasala je izjava selektora Pešića u kojoj je rekao da on računa na naturalizovane strance koji bi u budućnosti mogli da obuku dres Srbije. 

Selektor kaže da "nije lud da ne računa na strance", te da su i oni potrebni za vrhunske rezultate, što je uzburkao duhove u trofejnom sportu.

Legandarni srpski košarkaš Zoran Moka Slavnić ne može da zamisli reprezentaciju Srbije sa strancem u ekipi, te kaže da se možda selektor Svetislav Pešić, njegov veliki prijatelj, šalio.

Pešić je šaljivdžija. On voli da se šali! Kakav stranac? - kazao je za Informer kroz osmeh Zoran Slavnić, pa dodao:

- Da mi dotle dođemo.... Mi smo jedini "preživeli" u bivšoj Jugoslaviji, za razliku od bivših republika koje praktično ne postoje. Slovenija je jednom nešto uradila i ko zna kada će se to ponoviti. Naša snaga je u smeni generacije i forsiranju mladih. To za sada ide izuzetno i zato kažem da se Pešić verovatno šalio. Mnogo bih voleo da njegova misija uspe, što mu i želim. Bio sam prvi koji je podržao njegovu kandidaturu.

 

Anketa

Đurović: Stranac mora da bude mnogo dobar

Iskusni stručnjak Vlada Đurović nije za stranca u reprezentaciji Srbije.

- Nisam o tome razmišljao, ali ako on tako kaže podržao bih ga. Verovatno ima razlog. Što se mene tiče politika je uvek bila da ne uzimamo strance. Mi da imamo kompletnu reprezentaciju nema ne treba stranac. Taj stranac mora da bude mnogo dobar igrač, nije to tako lako naći - kazao je Đurović.

Selektor kaže da su se naši potencijali smanjili, da imamo talenate, ali ne kao što je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji. 

- Nemamo više hiper produkciju, nismo više velika Jugoslavija, i prostorno i brojčano, naravno da moramo da budemo slabiji. Ali, to nije razlog da bismo uzeli nekog stranca. Pošto mi je dobar prijatelj, voleo bih da sam to sa njim ispolemisao. Šta da uzme? Centra, strelca, beka, MVP... Imamo MVP tri takmičenja. Koji bi to strašan stranac zamenio Micića, Teodosića, koji to centar da igra umesto Jokića? Možda je mislio da će mu doći Durent ili neko od ovih NBA zvezda - nasmejao se popularni Moka i dodao:

- Mislim da se više šalio pred buduće korake koji nas čekaju. 

Možda bi eventualni dolazak stranca doveo do pobune reprezentativaca.

- Ne! Sportisti su familija! Ne bi došlo do toga, ali ne mogu to da prihvatim kao varijantu, nema nijednu osnovu. 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 2 godine

Pesic vodi Srbiju u jednu vrlo rizicnu situaciju gde manje vise niko nece vise da igra za Srbiju i njen narod nego svi bi da se proslave prvo igranjem za nju a posle kad se isprodaju onda pocinju da se izvlace sa svim mogucim izgovorima..Dok neizadjemo iz ABA lige i pocnemo svoju nikad necemo imati dobru reprezentaciju..Mora se uvesti zakon da do 27 godine nema izlaska i igranja u inostranstvu kojima godinama donosimo pehare i slavu na racun nasih klubova i reprezentacije..Moka je uvek bio u pravu ...

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija