• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2022

08:20

JOVANOVIĆ PRED ZVEZDU: Meč će zavisiti od mnogo faktora!

Starsportphoto

Košarka

JOVANOVIĆ PRED ZVEZDU: Meč će zavisiti od mnogo faktora!

Podeli vest

Košarkaši Mege plasirali su prethodne večeri u polufinale Kupa Radivoja Koraća, nakon što su pobedili Zlatibor sa 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10)

Najefikasniji kod Mege bili su Boriša Simanić sa 15, Nikola Kočović sa 11 i Nikola Jović sa 10 poena. Karlo Matković je zabeležio osam poena i 11 skokova.

Kod Zlatibora bolji od ostalih bili su Dušan Kutlešić sa 17 i Filip Djuran sa 10 poena. Mega će se u polufinalu sastati sa Crvenom zvezdom, koja je savladala Radnički sa 103:59.

Trener Mege, Vladimir Jovanović je posle susreta istakao da je vrlo zadovoljan igrom njegovih igrača, posebno nakon nešto teže serije susreta i napronijeg ritma koji je imao ovaj sastav u poslednje vreme.

Foto: bcmegabasket.net

 

- Pre svega da čestitam Zlatiboru i kolegi Strajinu i Dušanu Kutlešiću, jako je bitno za srpsku košarku da postoje centri kao što je Čajetina. U izjavi pred utakmicu sam rekao da gajim veliko poštovanje prema tom timu, oni godinama ulažu u košarku, jako zapaženu ulogu imaju u našoj ligi, voleo bih da budu i standardni ABA-ligaši. Stvarno jedan veliki respekt prema tome što rade. Kao što je pomenuo moj kolega, mi smo nešto sporije krenuli, nismo bili u lošem ritmu, nego nas je protivnik uveo u takav ritam. Izašli smo iz serije nešto lošijih utakmica, povreda, virusa... Za ovakav mlad tim je važno da budu u dobrom trenažnom ritmu. Mi smo ispali iz toga, ta prva četvrtina je delovala baš tako. Kasnije smo pronašli svoj ritam, tražili smo se kroz trčanje i skok, tu smo našli neke poene i razlika je završila na našoj strani. Još jednom da se zahvalim na čestitkama ekipi Zlatibora, da im poželim dosta sreće u nastavku takmičenja i da ostvare svoje ciljeve u ABA 2 ligi i Košarkaškoj ligi Srbije - izjavio je Jovanović.

Upitan da prokomentariše susret protiv Crvene zvezde u subotu, Jovanović je istakao da će Mega morati da odgovori fizičkom igrom:

-  Mi smo se već susreli dva puta ove godine. Jedan deo igrača je već igrao u finalnoj seriji KLS, igrali su u finalu Kupa prošle godine, tako da znaju kako sve izgleda. Zvezda je ekipa koja forsira veoma čvrstu, odbrambenu igru. Da li je mnogo ili malo dva dana da se odmorimo? Faktički smo došli iz Podgorice posle pet dana. Ono što je jako bitno za moj tim je da treba pričati o preciznosti protiv ekipa koje su kvalitetnije od tebe, a Zvezda je takav tim. Moraćemo da odgovorimo fizički na njihovu igru. Vi ako ne možete da odgovorite fizički, onda je jako teško. Utakmica će zavisiti od mnogo faktora - zaključak je Jovanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija