• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SportFem

25.02.2022

12:27

UZ MARININU DOZVOLU IDEM U WNBA! Ivona Anderson bila presrećna kada je dobila poziv!

Starsportphoto©

Košarka

UZ MARININU DOZVOLU IDEM U WNBA! Ivona Anderson bila presrećna kada je dobila poziv!

Podeli vest

Amerikanka iz Teksasa dobila je priliku da u 30. godini debituje u najjačoj ligi na svetu na poziv ekipe Konektikat San. Međutim, koliko joj znače nastupi za reprezentaciju Srbije, koju narednog septembra očekuju Svetsko prvenstvo u Australiji, najbolje govori Ivonina reakcija da o odlasku ili povratku u SAD prvo razgovara sa Marinom Maljković.

- Bila sam presrećna kad je stigao poziv da idem u WNBA, ali prvo sam se o svemu konsultovala sa Marinom Maljković, kaže Ivon Anderson u ekskluzivnom intervjuu za SportFem.

Uz amin srpske selektorke, Andersonova će od maja ove godine biti deo ekipe Kontektikata, koja planira da napadne titulu u WNBA.

Da li ste bili iznenađeni pozivom iz Konektikata? Da li je ovaj ugovor ostvarenje vašeg sna?

“Kada me je prvi put kontaktirao trener Konektikat Sana, bila sam iznenađena u jednu ruku, ali u drugu i nisam. Naporno sam radila celu karijeru i tako se izborila za sve prilike koje sam dobila, i mislim da je ovo bila samo poslednja u nizu teškim radom zaslužena prilika. Potrebno je više od talenta da bi stigao poziv za WNBA, ali verujem da su moje konstantne igre na visokom nivou konačno prepoznate od trenera.”

Da li ćete biti deo kampa tokom kojeg bi trebalo da se borite za prvi tim ili ste automatski prijavljeni za predstojeću sezonu?

“Potpisala sam ugovor za trening kamp, što znači da ću ostati u timu tek pošto me vide  u predsezoni i ako budu želeli da me zadrže za konačni spisak.”

Foto: Starsportphoto

Konektikat je prošle sezone imao najbolji učinak u ligaškom delu sezone, ali je poklekao u plej-ofu. Očekuju li u Konektikatu da vi budete šraf koji im nedostaje da stignu do titule?

“Konektikat je imao neverovatnu sezonu prošle godine, i kao što ste rekli ostao je “kratak” u plej-ofu. Njihova nada, ali i moja nada, jeste da ću biti ključ za postizanje cilja, a to je osvajanje WNBA šampionata.”

Koliko vam je angažman u reprezentaciji Srbije pomogao da dobijete poziv od WNBA?

“Verujem da je igranje u reprezentaciji Srbije definitivno pozitivno uticalo na moju košarkašku karijeru uopšte. Tačnije, trener iz Konektikata nije baš gledao moje utakmice u dresu Srbije, ali je video rezultat u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i čestitao na uspehu, kako celom srpskom timu tako i meni pojedinačno.”

Do kraja sezone nosićete dres Venecije. Za jednu pobedu izmakao vam je plasman u plej-of Evrolige i preselićete se u završnu fazu Evrokupa. Koliko žalite za tim i da li ćete sada biti favoriti za osvajanje Evrokupa?

Foto: Starsportphoto

“Na početku sezone imali smo cilj da u Evroligi guramo što duže, ali kako je sezona odmicala shvatili smo da je realan cilj da nastavimo dalje u Evrokupu. Ko god da bude poslednjih osam timova u Evrokupu važiće za jaku i kvalitetnu ekipu, tako da neće nužno biti favorita. Biće to visok nivo takmičenja i moj klub će se boriti da postigne što bolji rezultat.”

Može li Venecija da odbrani titulu u Italiji?

“Naš cilj je definitivno da ponovo osvojimo italijansku ligu, ali će zavisiti od toga kako nastavimo da napredujemo kao tim, pogotovo kada se završi ligaški deo sezone i krene plej-of.”

Marina Maljković je najavila da će tokom leta vredno raditi sa reprezentacijom nekoliko meseci, kako bi nova ekipa bila spremna za Svetsko prvenstvo. Da li ste razgovarali o tome kada ćete se pridružiti s obzirom na angažman u WNBA?

“Razgovarala sam sa Marinom pre potpisivanja ugovora sa Konektikatom, jer nisam želela da imam problem u reprezentaciji. I Marina me podržala. Najvažnije je da budem spremna da se pridružim Srbiji što pre, pa ću se postarati da budem u najboljoj mogućoj formi.”

Da li ćete imati dovoljno vremena da se odmorite i osvežite za Svetsko prvenstvo posle intenzivne sezone koja u WNBA traje od 6. maja do 14. avgusta?

“Sve zavisi od toga hoću li biti deo konačnog sastava Konektikata. Na kraju krajeva, najvažnije mi je da budem u najboljoj mogućoj formi i na najvišem nivou za Marinu i za Srbiju.„

Koje iskustvo stečeno u Evropi će vam najviše pomoći u VNBA?

“Najbolja veština koju sam stekla igrajući košarku u Evropi je sposobnost prilagođavanja. Mogu da igram bilo koju ulogu koja se od mene traži, bilo da je u odbrani, u napadu, kao plejmejker ili bek. To što mogu da igram na različite načine i to uspešno, daje mi prednost i samopouzdanje, jer znam da mogu da uradim šta god trener traži od mene.”


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija