• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2022

11:31

CRNOGORAC OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE IZ UKRAJINE!

printscreen

Košarka

CRNOGORAC OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE IZ UKRAJINE!

Podeli vest

Crnogorski trener Srđan Radulović, trener košarkašica Budiveljnika i selektor ženske ukrajinske reprezentacije, je u Kijevu sa porodicom

Pokušava na sve načine da pobegne iz zemlje, a do tada je sa najbližima u jednoj školi koja je pretvorena u sklonište.

On je u intervjuu za "Portal analitika" ispričao sve detalje o stanju u Kijevu.

- U nedelju sam bio u restoranu, veselio se, sada sam u bunkeru. Sve s preokrenulo za sat vremena, da ne poveruješ. Niko nije očekivao da će ovo da se desi. Dosta komuniciram sa narodom u Kijevu, svi smo mislili da će konflikt da se intenzivira na Istoku Ukrajine, ne u Kijevu. Ovo je katastrofa za celu Evropu, ma za ceo svet - kazao je  Radulović i otkrio da je jedan od retkih muškaraca koji je ostao u skloništu da brine o svojoj, ali i o drugim porodicama.

 

 

 

- Momak koji je bio domar je uzeo oružje u ruke, otišao je da se bori, meni je predao ključeve skloništa. Više ne odgovaram samo za svoju, već i za ostale porodice koje se ovde nalaze. Osim mene je tu još jedan mladić, kao i stariji čovek od osamdesetak godina.

 

 

Radulović je sa porodicom uspeo da izađe iz Kijeva, ali je bio prinuđen da se vrati.

- Izašli smo na oko 50 kilometara od Kijeva, trebalo je da se priključimo na autoput koji vodi za Lavov, a koji se zove Žitomirska trasa. Ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. Onda se dešava da vam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, morao sam preko ivičnjaka da se penjem da bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno, dajem pun gas, samo da se izvučem iz situacije i da porodicu bezbedno vratim u bunker.

 

 

Ukrajinske vojnike je nazvao hajducima.

- Oni su moderni Spartanci, jedinstveni su. Toliki nivo hrabrosti i patriotizma još nisam video. Previše je emotivno govoriti o tome, o njihovoj hrabrosti pisaće se knjige. Ne znam koliko će ovoj zemlji biti potrebno vremena da se vrati u stanje pre rata. Nadam se da će se ljudi opametiti kada vide šta se ovde dešava i da im neće pasti na pamet da ratuju.

Priznao je grešku, pošto su ga iz ambasade Crne Gore savetovali da ranije napusti zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija