• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2022

14:24

HRVAT SUROVO ISKREN: CELOJ SRBIJI JE košarka BITNA, a mi ne postojimo na mapi!

Košarka

HRVAT SUROVO ISKREN: CELOJ SRBIJI JE košarka BITNA, a mi ne postojimo na mapi!

Podeli vest

Hrvatski košarkaš Rok Stipčević govorio je o aktuelnim temama, ali se dotakao i košarke u Srbiji

Košarkaš Krke Rok Stipčević je u podkastu "Inkubator"  pričao o funkcionisanju košarke na klupskom nivou u Hrvatskoj, a nije preskočio ni dešavanja u Srbji.

- Ovo je nezahvalna tema. Naš PDV i njihova primanja nisu jednaka. Naš PDV kad se doda na platu, nije jednak njihovom. Takođe, oni ne učestvuju u nacionalnom prvenstvu do marta, već su fokusirani na Evropu i ABA ligu, ili samo na ABA ligu, dok to nije trenutna situacija u Hrvatskoj i Sloveniji. Treća stvar, košarka je od nacionalnog interesa i vrlo bitna za celu Srbiju, dok se kod nas to tako ne predstavlja, niti se to tako vidi - istakao je on i dodao:

Foto: printscreen

 

- Mislim da kada se sve sabere, dolazi se do toga da je mnogo bolja situacija u Srbiji. Mislim da u Evroligi i Evrokupu imamo 4 ili 5 igrača, a oni 40-50. Tako da, mi se trenutno ne možemo meriti što se tiče kvaliteta. Neznači da ih ne možemo dobiti. Ali, oni mogu da sastave 4 reprezentacije, koje će biti podjednake, a mi ćemo se boriti da sastavimo jednu reprezentaciju. Oni su na mnogo većem nivou, sa mnogo više klubova. Hrvatska ne igra ni jedno evropsko takmičenje. Igramo ABA ligu gde imaš Zadar, Split i Cibonu koji su na dnu tabele, a na vrhu su i FMP i Partizan i Crvena zvezda. Već tu je veliki disbalans. Sa druge strane, u ABA 2 ligi, imaš Osijek, koji je zadnji. Praktično, ti ne postojiš na mapi, a Srbi imaju te klubove koji, ne samo da su prisutni, nego su i vodeći u svim tim takmičenja.

Košarkaš iz komšiluka se pored košarke, osvrnuo i na sport u Hrvatskoj.

- Nama sport generalno pada. Nama Evropu u rukometu igra Zagreb gde poslednjih godina gubi sve. Vaterpolo, nas nema više, Odbojka, gde smo? Košarke, nemaš nikog. Fudbal? Dinamo je jedini prezimio u Evropi. Generalno, košarka je jedan deo sporta, i trbalo bi pomoći. Neko bi trebalo da zagrebe i potrudi se. To se u Srbiji događa. Imaš ljude koji se bave time, pričaju o tome. Dosta sam upućen kroz prijateljstva, oni žive to, a kod nas je usputna stanica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!
Kolumne

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!

Politički filozof Dragoljub Kojčić poručio je u svojoj kolumni da, umesto da misija opozicije bude doprinos napretku nacije u svakom smislu, od ekonomskog do obrazovnog i kulturnog, ona nas vraća u predracionalno stanje, ne nudeći utemeljenu metodologiju koja bi se primereno bavila litijumom i eventualnim rizicima.

01.09.2024

09:36

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija