• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2022

22:10

LUDILO u Bursi! Budućnost slavila u Turskoj, pobegla od Partizana i poslala mu Veneciju!

Starsportphoto

Košarka

LUDILO u Bursi! Budućnost slavila u Turskoj, pobegla od Partizana i poslala mu Veneciju!

Podeli vest

Košarkaši Budućnosti savladali su Bursu u gostima 89:86, u meču 18. kola Evrokupa

Podgoričani otputovali na noge turskoj Bursi u poslednjem kolu Evrokupa i uz uspone i padove ipak uspeli da izvuku  bitnu pobedu u trci za što bolji plasman pred plej-of.

Mnogo toga je jasnije što se tiče parova za plej-of. Skoro je izvesno da će Partizan u osmini finala igrati protiv Venecije... Osim ako Italijani u sredu ne naprave senzaciju u gostima protiv Gran Kanarije što je takođe malo verovatno.

Budućnost je sada na skoru 10-8, dok je Bursa na 8-10. Crnogorska ekipa je osigurala petu poziciju u svojoj grupi što znači da se ukršta sa četvrtoplasiranim iz druge grupe što će najverovatnije biti Lijetkabelis ili Andora. Teoretski Budućnost može i do četvrte pozicije i prednosti domaćeg parketa u osmini finala ali za tako nešto joj je sutra potreban poraz sjajne Cedevita Olimpije u gostima protiv Promietasa.

 

 

Bursa koju sa klupe vodi srpski stučnjak Dušan Alimpijević je dočekala Budućnost u sjajnoj formi i sa četiri vezane pobede u takmičenju. Da je večeras Bursa trijumfovala, preskočila bi Budućnost i grupu završila na petom mestu. Ali propustila je dve velike šanse... Budućnost je bolje otvorila utakmicu, spustila Bursu na 12 poena u prvoj četvrtini i imala +7 posle prvih 10 minuta. Bursa je odgovorila sa 28 poena u drugoj deonici, gde se igralo brzo i sa velikim brojem šuteva, a Podgoričani su na odmor otišli sa +4.

U trećoj četvrtini su gosti imali i dvocifrenu prednost, ali se ponovo Bursa vratila u igru i upravo je +4 bilo pred poslednjih 10 minuta. Igralo se koš za koš u četvrtoj četvrtini, ali je u završnici Kobs preuzeo odgovornost i odveo goste na +6 na dva minuta do kraja, dok je na drugoj strani Endruz promašivao slobodna bacanja i najbolji igrač Burse nije uspevao da svoju ekipu opet vrati u igru. Na minut i po do kraja, Kendrik Peri trojkom donosi +7, a onda vraća Endruz. Zatim Endruz krade loptu, fauliran je na ulazu i pogodio uz faul i posle dodatnog bacanja bio je samo poen prednosti za Budućnost. Hejs krade loptu na 50 sekundi do kraja, a onda izgubljena lopta i Kobsa i Endruza, pa je Bursi do kraja ostalo 36 sekundi na minus jedan. Endruz je šutirao iz ugla i lopta je izašla iz koša, prosto je neverovatno kako je lopta ispala iz obruča. Faulirao je Perija, koji na 10 sekundi do kraja pogađa dva bacanja za +3.

Posle svega, Bursa je imala napad za produžetak, Bitim je promašio trojku, ona je stigla do Dudžinskog, koji pogađa trojku, ali je nagazio aut liniju i meč je bio gotov! Do pobede su ih predvodili Kobs sa 21 i Peri sa 19 poena.

Sa druge strane istakli su se Endruz sa 26 i Bitim i Utku sa po 14 poena. Nidam je ubacio 11.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija