• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2022

19:59

EVROLIGA NE PRAŠTA! Žalgiris DRAKONSKI KAŽNJEN zbog PSOVANJA igrača Zvezde i Srbije!

Starsportphoto©

Košarka

EVROLIGA NE PRAŠTA! Žalgiris DRAKONSKI KAŽNJEN zbog PSOVANJA igrača Zvezde i Srbije!

Podeli vest

Duel poslednjeg kola najelitnijeg takmičenja u Viljnusu obeležio je veliki skandal, koji su napravili navijači litvanskog šampiona, jer su pre meča vređali i psovali Zvezdine košarkaše

Tek posle deset dana od odigravanja meča Žalgirisa i Crvene zvezde, ovaj duel dobio je konačan epilog.

Čelnici Evrolige prelomili su i izrekli kaznu litvanskom klubu u izbnosu od 9.000 evra, zbog vređanja i psovanja košarkaša srpskog prvaka od strane njihovih navijača.

Različite reakcije izazvala je odluka košarkaša Crvene zvezde da tokom gostovanja u Kaunasu ne podignu transpsrent na kome je pisalo „Zaustavite rat“, napisan preko boja ukrajinske zastave, sa jasnom aluzijom na dešavanja u toj evropskoj državi. Javili su se igrači, bivši i sadašnji, rukovodioci, političari...

Na kraju je presudila Evroliga, najviše zbog uvredljivog skandiranja domaće publike, jer je prema pisanju "Basketnewsa" litvanska publika sa tribina uzvikivala: „J... se, Srbijo“!

Ništa nije promaklo delegatu utakmice, koji je sve uneo u zapisnik, dok je disciplinski sudija tokom postupka procenio da je doimaćin, kao organizator utakmice, odgovoran za delovanje navijjača.

Isti izvor navodi da je disciplinac Evrolige primetio kako je Zvezda danima pre gostovovanja obavestila organizatora da neće podići transparent „Stop ratu“, što znači da je, ipak, Žalgiris odgovoran što ga je istakao. A baš taj trenutak je izazvao mržnju navijača litvanskog kluba prema igračima sa Malog Kalemegdana.

Ujedno, Žalgiris je zaradio opomenu Evrolige povodom incidenta na tribinama u kome su učestvovali gostujuće pristalice. Udaljene su iz hale pre kraja meča, pa je situacija rešena brzo, bez eksalacije sukoba, zbgo čega je disciplinski sudija bio prinuđen samo da izrekne opomenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Dobro smo mi jos prosli , mogli su nas izbaciti iz takmicenja . Mislim na sledecu sezonu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17