• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2022

19:30

POZIV SA HILANDAR JE PROMENIO SVE! Darko Miličić ogolio dušu!

Starsportphoto

Košarka

POZIV SA HILANDAR JE PROMENIO SVE! Darko Miličić ogolio dušu!

Podeli vest

Darko Miličić se prisetio kako kao drugi pik na NBA draftu nije uspeo da napravi adekvatnu karijeru

Bivšeg košarkaša, koji je imao potencijal i da igra NBA, jer je draftovan kao drugi pik na na draftu, Darka Miličića tokom čitave karijere pratile su mnoge priče koje su u najmanju ruku neverovatne.

On nikada nije sakrio detalje iz karijere u NBA ligi, ali i iz tadašnjeg privatnog života, a sada je ispričao one neke nove koje objašnjavaju  zašto nije "napravio" mnogo veći uspeh u najjačoj ligi sveta. U Srbiji ej opšte poznato da je Miličić veliki vernik, što je pokazao i time što je nedavno posetio Hilandar.

Foto: Starsportphoto

 

Jedan od najvećih talenata u Evropi tih godina, u NBA ligu  stigao je početkom 21. veka, ali momak koji je na draftu bio odmah iza Lebrona Džejmsa 2001. godine nikada nije uspeo da pokaže svoj raskošan talenat,iako je  iako najmlađi osvajač NBA prstena iz Srbije, ostaće zapamćen kao neko ko nikada nije uspeo da svoj talenat pretvori u nešto više.

U jednom gostovanja na "Vivaldi" forumu na Mokroj Gori, još jednom je govorio o svojoj karijeri u Americi,i spomenuo jedan telefonski razgovor koji je kaže sve promenio.

- Hranio sam svoj ego, imao sam 100 kola, 100 svega. Mislim nema nikakvog opravdanja. Pedeset kola, ne voziš nijedna. Kupiš jedna, nezadovoljan si, nisi ni ušao u njih, a već kupuješ druga. A ja sam bežao od svega toga što se dešavalo, pa sam tražio neku utehu na totalno pogrešnoj strani - kazao je na početku razgovora Darko Miličić.

Foto: printscreen

 

- I vraćam se kući. Tu se malo tražim ne znajući šta dalje, hoću da igram, neću da igram, nemam pojma šta se dešava. I dolazi taj poziv za Hilandar, dolazim malo na tu duhovnu stranu. Kao došao sam sebi, sad sam ja kao normalan... I dobijam poziv i sad kažem sebi gde ću ja 'indijanac' da idem, je l' to može tek tako? I može, dobiješ blagoslov i ideš. Ja rekoh da bi mi bila čast da odem. Odlazim na Hilandar i pogled na svet se menja.

Miličić svoju ispovest nastavlja bez ustručavanja, a reči kao da izlaze same.

- Nisam ja bio toliko slab da sam nešto padao. Amerikanci su smatrali da sam bio drugi pik i da sam katastrofa, sad oni misle da taj brod treba skroz do dna da tone. Njima je košarka sve u životu, nema druge teme. Ali meni nije teško palo. Volim sve, volim da se družim, čovek sam iz naroda. Ali kad sam otišao na Hilandar i vratio se kući, nisam mogao da dođem sebi nekoliko dana. I od tada sam shvatio poentu života, da je sve toliko jednostavno i da sam sam sebi komplikovao stvari. Imao sam sve na dlanu. Bio sam najtalentovaniji igrač u Evropi, mogao sam da se zezam tamo s njima da sam hteo. Ali ne znam razlog zbog čega nisam. Kakvi god da su bili, imao sam situacija u karijeri gde su mi sve davali. 'Evo ti čoveče, igraj'. Ali kao da mi to nije odgovaralo. Kao da sam se protivio i njihovom prijateljskom odnosu. Odlazim tamo (u Hilandar) i shvatam koliko je sve jednostavno. Šta mi zapravo posedujemo i malo duhovno dolazim sebi. Do dana današnjeg, a nadam se i ceo život, posvetio sam se tome i to me drži u balansu. Borbe će trajati ceo život, najteže su one sa samim sobom. Ja znam najbolje, i dan-danas se borim sa samim sobom. Sa drugima ću ja lako, nego sa sobom je najteže - iskren je Miličić.

Foto: AP PHOTO

 

I u ovom razgovoru jasno je istakao da mu karijera nije bila ni malo sjajna i bajna koliko se nadao.

- Postoji veliko interesovanje NBA klubova, a ja sam imao 17 godina. Na kraju kreće agonija kad sam izabran za drugog pika na draftu. Sve je to izgledalo lepo na draftu i posle i taj avion koji nas je doveo u Detroit. Za mene je sve to bilo nešto novo, međutim, kad sam ja počeo drugi-treći trening, kakav je sam odnos uprave prema meni, video sam da to neće biti sjajno. Nije izgovor, ali ja kao nezreo i ko je stalno smatrao da je žrtva i da su svi protiv mene, to je produbilo moju agoniju. Bio sam stalno u sukobu sa igračima i upravom. Terao sam inat svima ne znajući ni šta čini ni zbog čega. Ali sam ja kao smatrao da ispravljam neku pravdu - zaključio je Darko Miličić.

Darko Miličić ima i sina koji igra za mlađe kategorije Crvene zvezde i postiže fenomenalne rezultate. Talenat je nasledio od oca, a kuda će Lazara put navesti, ostaje da se vidi. Možda jednog dana budemo gledali još jodnog Milićiča u NBA ligi.

U jednom periodu života Darko Miličić se oprobao i kao kik-bokser..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija