• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2022

22:00

JASIKEVIČIJUS I TRINKIJERI SU NAJBOLJI U EVROPI! Vladimir LUČIĆ želi na FAJNAL-FOR u Beograd!

Starsportphoto

Košarka

JASIKEVIČIJUS I TRINKIJERI SU NAJBOLJI U EVROPI! Vladimir LUČIĆ želi na FAJNAL-FOR u Beograd!

Podeli vest

Srpski košarkaš Vladimir Lučić govorio je za medije uoči "majstorice" između Bajerna iz Minhena i Barselone

Ako bi se sudilo po utisku iz regularnog dela sezone, Barselona i Bajern su trebali da odigraju najdosadniju seriju u četvrtfinalu Evrolige. Ipak, klub iz Bavarije uspeo je da ostvari dve pobede, te će u Kataloniji u "majstorici" odlučivati o putniku na završni turnir u Beogradu. 

Peta utakmica u seriji između Barselone i Bajerna biće odigrana u utorak u Blaugrani, sa početkom u 20 časova. Upravo to je bio povod da se novinarima danas obrati Vladimir Lučić koji je briljirao na trećem meču koji su Bavarci dobilu sa 59:52. 

- Utakmica je bila ružna za gledanje, s obzirom na procente šuta na obe strane. Dosta otvorenih šuteva nije ušlo. Defanzivno smo odigrali možda i najbolju utakmicu u sezoni. Od starta smo nametnuli intenzitet i ritam koji je čak i Barseloni, kojoj je fizički kvalitet jedna od glavnih karakteristika uz veliki individualni talenat, nije prijao - rekao je Lučić za "Mozzart sport". 

Koronavirus pravio je probleme svim timovima u Evroligi, a pod posebnim udarom bio je Bajern koji je jedno vreme igrao i bez navijača. 

- Mi smo ove sezone bili jedina ekipa u celoj Evroligi koja je možda dva ili tri meseca igrala bez publike na tribinama. U Bavariji su vladali drugačija pravila i zakoni u odnosu na sever i na primer Berlin, gde je Alba igrala utakmice pred svojim navijačima, dok mi nismo. Možda su baš vraćanje publike, euforija zbog rezultata, rasprodata dvorana, dolazak velikog broja fudbalera koji su praktično završili sezonu, pa su došli da nas isprate i podrže, uticalo na sve pomalo. Opet, nezahvalno je pričati da je nas nešto omelo u trenutku kada igraš sa ekipom koja je prva u ligaškom delu Evrolig. 

Foto: Starsportphoto

Bajern bi u slučaju pobede protiv Barselone osigurao mesto na fajnal-foru u Beogradu. 

- Najlepši mogući osećaj bi predstavljalo učešće na F4 u svom gradu i zemlji, pred svojom familijom i prijateljima. Ali, sve je to još jako daleko. Svakako, prilika da igraš u svom gradu i boriš za jednu od titula koje nisam imao prilike dosad da osvojim bila bi sjajna, pogotovo pred ljudima koji ti toliko znače - pojasnio je Lučić. 

Za kraj, Lučić je imao samo reči hvale za trenera Andreu Trinkijerija, a potom pohvalio i stratega Barselone Šarunasa Jasikevičusa.

- Govorimo o, po meni, dva najbolja evropska trenera u ovom trenutku. Ili su među najboljim trenerima, da se neko ne uvredi. I jedan i drugi žele da budu lideri, opsednuti su košarkom i detaljima. Nisam imao priliku da sarađujem sa Šarasom, ali iz nekih razgovora sa igračima koji su bili sa njim mogu da izvučem neke paralele između Andree i njega. Obojicu je jako teško skautirati kao trenere, imaju poveću knjigu sa svim akcijama, zalaze u najsitnije detalje i mogu da se prilagođavaju i manjaju ofanzivno i defanzivno. Zato i nije čudo da neke stvari deluju kao šah. Nije to samo okršaj igrača na terenu, već i dva trenerska uma kraj istog - jasan je Lučić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija