• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. M.

27.05.2022

09:12

POČINJE FINALNA SERIJA REGIONALNOG TAKMIČENJA! "Večiti" kreću u boj za Evroligu!

Starsportphoto

Košarka

POČINJE FINALNA SERIJA REGIONALNOG TAKMIČENJA! "Večiti" kreću u boj za Evroligu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana danas igraju prvi od potencijalnih pet mečeva u finalu ABA lige * Radonjić: Partizan nije samo Kevin Panter * Obradović: Pronašli smo recept za njih

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana započinju borbu za Evroligu! Večeras (20.00, Arena 1 premijum) u "Pioniru" počinje finalna serija ABA lige, koja se može završiti posle najmanje tri derbija, a najviše pet.

Biće to prva borba za titulu između "večitih" rivala posle čak devet godina, jer, za razliku od Zvezde, crno-beli nisu uspevali da dođu do finala od 2013. godine. Oba tima su igrala majstorice u polufinalnim serijama, ali rutinski ih privodile kraju protiv Cedevita Olimpije i Budućnosti.

Žoc skida pritisak
 

Trener branioca titule Zvezde Dejan Radonjić kaže da je svestan da njegov tim mora da igra još bolje nego u polufinalu ako hoće da obezbedi Evroligu bez potencijalnih specijalnih pozivnica.

- Znamo da samo šampion ABA sigurno ide u Evroligu i ostale glasine nas ne zanimaju. Partizan nije samo naš bivši igrač Kevin Panter. Tu je i Zek Ledej, ne zaboravljam ni Aleksu Avramovića, koji je najviše doprineo da nas pobede u prethodnom derbiju. Zato mi moramo biti koncentrisaniji i kvalitetniji nego što je to bio slučaj ranije jer igramo protiv ekipe koju predvodi najbolji trener Evrope - pun je hvalospeva Radonjić.

Crnogorski stručnjak je zadovoljan sezonom i time što je njegova ekipa kao prva u regularnom delu izborila prednost domaćeg terena, ali zbog toga se neće opustiti.

ABA LIGA
Finale


Petak, 27. maj
Crvena zvezda - Partizan 20.00
Nedelja, 29. maj
Crvena zvezda - Partizan 20.00
Sreda, 1. jun
Partizan - Crvena zvezda 20.30
Petak, 3. jun
* Partizan - Crvena zvezda 18.30
Ponedeljak, 6. jun
* Crvena zvezda - Partizan 20.00


- Borili smo se cele sezone da imamo prednost domaćeg terena. Želimo trofej, a znamo da ga isto tako želi i Partizan, najteži mogući protivnik - zaključio je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Partizana Željko Obradović iza sebe ima turbulentnu sezonu. Propast u Evrokupu i eliminacija u osmini finala, kada je zamalo zaplakao, stvorili su utisak da samo trofej u ABA ligi može spasiti sezonu. Kako trofejni trener otkriva, pritisak i te kako postoji.

- Pritisak sigurno postoji, sama činjenica da si u finalu ga donosi. Pronašli smo rešenje protiv Zvezde na meču koji je odigran pred našim navijačima u ABA ligi. Imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan - kaže Željko.

Foto: Starsportphoto

Počinje borba Zvezde i Partizana za trofej u ABA ligi


Najmlađi u Evropi

 

On je još jednom naglasio da je njegov tim najmlađi u Evropi, a čini se da pojedinim izjavama pokušava da rastereti igrače.

- Naš tim je najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna dešavanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Zvezda je iskusan tim. U svakom trenutku znaju šta bi trebalo da rade. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i umeju da kazne svaku grešku. Zato ću ponoviti da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu - zaključio je Željko.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija