• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2022

18:56

ABA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE! Evo da li je Partizan OŠTEĆEN protiv Zvezde!

Starsportphoto

Košarka

ABA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE! Evo da li je Partizan OŠTEĆEN protiv Zvezde!

Podeli vest

Crvena zvezda je pobedila Partizan u drugom meču finalne serije regionalnog takmičenja i povela sa 2:0

U međuvremenu, crno-beli su izdali saopštenje smatrajući da su tri puta oštećeni u poslednjem napadu na drugoj utakmici.

Tim povodom oglasila se i ABA liga, a u saopštenju regionalnog takmičenja navedeno je da je ekspertizom utvrđeno da su sudije zaista donele odluke na štetu gostijućeg tima.

- Kako bi se razjasnila situacija sa suđenjem, do koje je došlo u završnim trenucima četvrte četvrtine druge utakmice finalne serije između Crvene zvezde i Partizana, ABA liga obaveštava javnost da je odluka sudija na deset sekundi pre kraja susreta, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora bila pogrešna - stoji u saopštenju ABA lige.

Iz vrhuške ABA lige napominju da je analizu suđenja izvršila ekspertska sudijska komisija.

- Prema proceni suđenja od strane Sudijske komisije ABA lige, sastavljene od tri člana, utakmica je okarakterisana kao teška za suđenje sa dosta teških situacija za suđenje, posebno kada su u pitanju kontakti između igrača. Tokom utakmice bilo je pogrešnih sudijskih odluka, što se pominje i u analizi, dodajući da je to stvar koja se dešava na svim utakmicama, ali ne bi trebalo da se dešava tako često. Nakon ekspertize Sudijske komisije ABA lige, konstatovano je da na 10 sekundi do kraja igre, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora, nije bilo prekršaja prilikom izvođenja slobodnog bacanja. Lopta je dodirnula ivicu pre nego što je strelac dodirnuo liniju slobodnih bacanja ili ograničenu oblast. Dakle, odluka sudije je pogrešna - piše u saopštenju regionalnog takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija