• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2022

21:54

HRVATSKI VELIKAN PRED GAŠENJEM! Dugovi UBIJAJU nekadašnjeg šampiona EVROPE!

Starsportphoto

Košarka

HRVATSKI VELIKAN PRED GAŠENJEM! Dugovi UBIJAJU nekadašnjeg šampiona EVROPE!

Podeli vest

Hrvatski košarkaški gigant Cibona nalazi se pred gašenjem, jer duguje 40 miliona kuna (oko 5,31 miliona evra), prenose hrvatski mediji

To je danas potvrdio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

- Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10 odsto. Iako je uz to bilo nenamenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari finansiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rešenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći - naveo je gradonačelnik, a onda dodao. 

Cibonin račun će 21. juna biti u blokadi tačno dva meseca, nakon čega će najverovatnije biti pokrenut stečajni postupak.

- Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna? - izjavio je Tomašević.

Foto: Starsportphoto

Cibona je prošlog vikenda osvojila 20. titulu prvaka Hrvatske i prvu duplu krunu u poslednjoj deceniji.

Klub trenutno nema direktora i predsednika, jedino ovlašćeno lice je finansijski direktor Ivan Matašić, čovek kog su hrvatski mediji okarakterisali kao "predstavnika misterioznih investitora predodređenih da spase posrnulog zagrebačkog diva”.

Zagrebački velikan dvaput zaredom bio je prvak Evrope 1985. i 1986. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija