• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2022

23:07

PEŠIĆ PRESEKAO! Ovo je SPISAK od 20 IGRAČA za kvalifikacije! Tu je i TANDEM iz NBA!

Starsportphoto

Košarka

PEŠIĆ PRESEKAO! Ovo je SPISAK od 20 IGRAČA za kvalifikacije! Tu je i TANDEM iz NBA!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije SrbijeSvetislav Pešić odredio je spisak od 20 igrača koji konkurišuza mečeve FIBA kavlifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci

Orlovi 30. juna gostuju Letoniji u Rigi, dok tri dana kasnije u Niš dolazi Belgija. Za ove duele Pešić se odlučio za sledeće košarkaše:

Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Uvodna dva dana, srpski nacionalni tim će se pripremati u Beogradu, a u tom periodu će biti organizovana i konferencija za medije kojom će kvalifikacioni prozor biti i zvanično najavljen.

Foto: Tanjug

Nemanja Bjelica

U subotu, 25. juna, reprezentacija Srbije putuje za Niš gde će nastaviti sa pripremama. U sredu, 29. juna, tim Srbije putuje iz Niša za Rigu, gde će 30. juna igrati protiv Letonije. Nakon utakmice, reprezentacija se vraća u Niš gde će 3. jula od 21 čas dočekati reprezentaciju Belgije.

Na četiri odigrane utakmice do sada, tim Srbije ima 3 pobede i jedan poraz, a naredne dve utakmice su od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije. Od tih šest timova, samo tri će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2023.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija