• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2022

12:44

SELEKTOR PEŠIĆ O IZBACIVANJU RADMANOVIĆA: Ne ponosim se, krivo mi je zbog toga, ali mora da se zna ko je glavni, a ko manje glavni!

Starsportphoto

Košarka

SELEKTOR PEŠIĆ O IZBACIVANJU RADMANOVIĆA: Ne ponosim se, krivo mi je zbog toga, ali mora da se zna ko je glavni, a ko manje glavni!

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić prisetio se scene sa Vladimirom Radmanovićem sa Svetskog prvenstva, kada ga je izbacio iz ekipe

Pre dve decenije reprezentaciju do poslednje zlatne medalje za srpsku košarku. Pamtiće se pobeda nad Amerikancima u četvrtfinalu, rušenje Argentinaca, ali i načinu na koji je Vladimir Radmanović završio učešće na planetarnoj smotri.

Pešić žali zbog Radmanovića

Selektor Pešić je o tome pričao u podkastu "Jao Mile", tada je zbog nedoličnog ponašanja tokom polufinala Svetskog prvenstva izbacio Radmanovića iz ekipe. On je u pauzi između dva poluvremena, dok se Pešić obraćao igračima - jeo bananu. Odlukom selektora ostao je u svlačionici, a u finalu je njegovo mesto u timu zauzeo Aleksandar Smiljanić.

- Ne volim kad neko kaže da smo postali svetski prvaci zato što je trener odstranio Radmanovića. Ne, ja se time ne ponosim. Uvek mi je bilo žao zbog toga i krivo - rekao je Svetislav Pešić.

- Radmanović je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali još nije bio na nivou Divca, Stojakovića, Bodiroge, Tomaševića, Gurovića... Oni su bili momci koji tek treba da dođu do toga. Ne kažem da je trebalo da nose vodu ili kofere važnijim igračima, ali u svemu se zna ko je glavni, a ko manje glavni.

Foto: Tanjug

 

Pešić smatra da bi i sa njim u timu uzeo zlato u Indijanapolisu.

- Nije bio najmlađi. Bili su tu i Rakočević, Vujanić, Jarić, Čabarkapa... Nisu ni oni bili cvećke za mirisanje, ali odlični su momci, kao i Radmanović. Meni se to nije dopalo i doneo sam takvu odluku. Pobedili bismo i da je i on bio u ekipi.

Priznaje da se nije opterećivao pitanjem – šta bi bilo da Srbija nije postala prvak sveta?

- Ne razmišljam šta će biti posle pobede ili poraza. Bavim se kako da pomognem ekipi, da što bolje pripremim igrače pre utakmice, da im pomognem da budu bolji. To je posao trenera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17