• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TANJUG

29.06.2022

18:01

PEŠIĆ UPOZORAVA: Čeka nas direktan protivnik u borbi za SP! Nije odlučujući meč, ali...

Printscreen/K1

Košarka

PEŠIĆ UPOZORAVA: Čeka nas direktan protivnik u borbi za SP! Nije odlučujući meč, ali...

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije gostovaće sutra (18.30) Letoniji u 5. kolu A grupe prve faze kvalifikacija za Mundobasket, a selektor našeg tima Svetislav Pešić upozorio je da je Letonija ozbiljan rival.

Da je tako, videlo se i u meču u Beogradu u kom je srspka selekcija u neizvesnoj završnici slavila sa 101:100.

Srbija je već obezbedila plasman u narednu fazu kvalifikacija, ali Pesić je objasnio zbog čega duel u Rigi ima veliki značaj.

- Očekuje nas reprezentacija Letonije, direktan protivnik u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo. Treba znati da će oni biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se ukrstimo sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato je ova utakmica ne odlučujuća, ali veoma važna. Mi smo radili veoma dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je taj entuzijazam i želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe. To je i ono što ja od ove ekipe tražim. Ne pobedu, nego da svako da ono što najviše u ovom trenutku može za ekipu. To će po meni biti dovoljno da napravimo uslove kako bi sa puno samopouzdanja ušli u utakmicu i završili utakmicu - izjavio je Pešić, a preneo sajt KŠ.

Foto: fss

Svetislav Pešić i Dragan Stojković

Prvu utakmicu protiv Letonaca u Beogradu sigurnom rukom sa slobodnih bacanja rešio je Marko Jagodić-Kuridža.

- Sedam meseci kasnije ponovo igramo sa Letonijom. Utakmica jeste u istoj grupi i istom takmičenju, ali su sastavi obe reprezentacije u velikoj meri izmenjeni. To je specifično za ovaj sistem takmičenja, ali tako je kako je i toga smo bili svesni i pre samog početka. Mi smo, za ovo vreme koliko smo zajedno, pokušali da se što bolje pripremimo i uigramo. O Letoniji ne treba trošiti reči, videli smo u Beogradu koliko su opasni, a sada će, siguran sam, biti još opasniji. Ipak, svesni smo da imamo svoje adute, kao i šta bi nam pobeda u Rigi donela pred nastavak takmičenja. Idemo tamo sa željom da odigramo najbolju moguću utakmicu i damo sve da se u Niš vratimo sa drugom pobedom nad istim rivalom - rekao je Jagodić-Kuridža.

U poslednjem meču prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo košarkaši Srbije 3. jula (21.00) dočekaće selekciju Belgije u Nišu.

Na tabeli A grupe Srbija je prva sa skorom 3-1, Letonija ima isti odnos pobeda i poraza, Belgija je treća sa skorom 2-2, dok je Slovačka poslednja bez trijumfa (0-4).

U finalnoj rundi kvalifikacija košarkaši Srbije sastaće se u novoformiranoj I grupi sa reprezentacijama Grčke, Turske i Velike Britanije koje su već obezbedile plasman dalje jer je Belorusija izbačena iz takmičenja.

Tri najbolje reprezentacije iz I grupe izboriće plasman na Mundobasket 2023. godine koji će se održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Finalna faza kvalifikacija za SP startovaće 25. avgusta, svega nedelju dana pre početka Evropskog prvenstva, a završiće se 27. februara naredne godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija