• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2022

18:20 >> 20:55

ŠOK U NIŠU - ORLOVI DOŽIVELI PORAZ! Srbija sve dalje od SVETSKOG PRVENSTVA!

Starsportphoto©

Košarka

ŠOK U NIŠU - ORLOVI DOŽIVELI PORAZ! Srbija sve dalje od SVETSKOG PRVENSTVA!

Podeli vest

Košarkaši Srbije doživeli su poraz u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket

Posle 24 časa Srbija je doživela poraz od Belgije. Meč u Nišu trajao je gotovo čitav dan budući da je zbog nestanka struje pomeren za ponedeljak, ostavilo je to traga na igru Orlova koji u prepunom Čairu nisu uspeli da zadrže ritam igre sa početka poslednje deonice, te naš večerašnji rival nosi dva boda sa juga Srbije - 73:74 (21:23, 17:15, 22:15, 13:21)!

Srbija će sa trećeg mesta u narednu rundu kvalifikacija što bi moglo da oteža posao četi Svetislava Pešića budući da će u avgustu dočekati Grčku, a potom ići na noge Turskoj. Ipak, iskusni stručnjak će tada na raspolaganju imati najbolje igrače, a očekuje se da dres reprezentacije obuče i Nikola Jokić što bi moglo da pomogne Orlovima u borbi za plasman na Mundobasket. 

Foto: Starsportphoto©

Mučili su Belgijanci Srbiju više nego što se očekivalo, ali je rafalna paljba Dejana Todorovića na kraju treće i početku četvrte četvrtine omogućila Orlovima dvocifrenu prednost pred kraj utakmice. Tri minuta delilo je srpske košarkaše od značajne pobede, a izuzetno slaba realizacija u finišu skupo je koštala naš tim koji do kraja kvalifikacija nema prava na grešku i mora da upiše maksimalan broj pobeda i bodova. 

Delovalo je da je pitanje pobednika rešeno, ipak, usledila je serija gostiju 13:0 i potpuni preokret na iznenađenje svih u Čairu. Orlovi su morali da vade "kestenje iz vatre", a Ognjen Jaramaz je rezultatsku klackalicu vratio na našu stranu sa linije penala - 73:72! Usledila je prava drama u Nišu! Belgijanci su imali 4 sekunde za napad, a Maksim de Zeuv pogodio je nemoguć šut i doneo svojoj reprezentaciji i drugu pobedu protiv Srbije. 

Foto: Starsportphoto©

Ismael Bako je bio ogroman problem za srpske centre. Visoki košarkaš Manrese održavao je svoju reprezentaciju u igri tokom većeg dela meča, a jedinu pomoć pružao mu je Retin Obasohan. Kod nas u timu najbolji je bio Vanja Marinković sa 14, a Nemanja Bjelica dodao je 12 poena. 

SRBIJA - BELGIJA  73:74 (21:23, 17:15, 22:15, 13:21)

Hala Čair, Niš      Sudije: Roso, Bisuel, Prakš

Srbija: Petrušev, Dangubić, Davidovac, Bjelica, Marinković, Ristić, Todorović, Uskoković, Jaramaz, Simanić, Avramović, Marjanović. 

Belgija: Lakomt, Seron, Švarc, Salumu, de Zeuv, Tumba, Vanvijn, Liber, Bako, Bratanović, Obasohan, Vanderhegen. 

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Jaramaz pogađa dva slobodna bacanja od tri moguća, Orlovi ponovo vode - 73:72!

38. minut - Belgija vodi... Lekomt je pogodio uz faul i iskoristio dodatno slobodno bacanje - 71:72!

38. minut - Serija 10:0 Belgijanaca, trojku pogađa De Zeuv i Srbija sada ima samo dva poena prednosti...

37. minut - Maksim De Zeuv pogađa trojku i smanjuje predost Srbije, usledio je promašaj Vanje Marinkovića i odmah je Svetislav Pešić zatražio tajm-aut - 71:66!

36. minut - Uspeva Ognjen Jaramaz da pogodi uz Bakoov faul, a potom i koristi dodatno slobodno bacanje - 71:63!

35. minut - Mnogo problema Srbiji pravi Ismael Bako, ponovo je centar Belgije zakucao posle dobre akcije gostiju - 68:51!

34. minut - DAVIDOVAAAAAAAAAAC! Prvi poeni za novog košarkaša CSKA iz Moskve, Srbija polako "lomi" meč, na drugoj strani poentira Bako - 68:59!

32. minut - Dobar napad Srbije, Avramović je dodao do Bobana Marjanovića, ali se centar Hjustona nije najbolje snašao - 63:55!

31. minut - TODOROVIIIIIIĆ! Druga vezana trojka za šutera Srbije, Orlovi prvi put imaju dvocifrenu prednost - 63:53!

Treća četvrtina: 

30. minut - Kraj treće deonice, uspeo je Avramović da pogodi posle prodora, Srbija ima sedam poena prednosti uoči poslednje četvrtine - 60:53!

Foto: Starsportphoto©

30. minut - TODOROVIIIIIIIIIĆ! Najbolji mogući trenutak da se Todorović upiše u strelce, raste prednost Orlova - 58:51!

29. minut - Još jednom polovičan učinak Bjelice sa linije penala, Srbija ima +5 u finišu treće četvrtine - 55:50!

28. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za Orlove, čini se da je Srbija napokon počela da igra kako ume - 54:48!

27. minut - Serija 4:0 za Belgijance i gosti su ponovo na posed zaostatka nakon faula Vanje Marinkovića - 49:46!

26. minut - Odlična reakcija Vanje Marinkovića u odbrani. Povukao je šuter Srbije kontru izvukao faul, a potom pogodio i oba penala - 49:43!

25. minut - Polovičan učinak Nemanje Dangubića sa linije slobodnih bacanja, mogla je Srbija da ode na osetniju prednost, ali je bivši košarkaš Partizana bio neprecizan - 47:43! 

24. minut - MARINKOVIIIIIIIIIIIĆ! Četvrta trojka za sjajnog šutera Srbije, ponovo Orlovi vode, ali Belgijanci uspevaju da ostanu u rezultatskom priključku - 46:43!

22. minut - Fauliran je Ismael Bako, a centar Belgije bio je siguran sa linije penala. Na drugoj strani trojku pogađa Nemanja Bjelica - 43:40!

21. minut - Sjajno je prošao Ognjen Jaramaz i položio na startu drugog poluvremena! Srbija ponovo vodi - 40:38

Druga četvrtina:

20. minut - Polovičan učinak Bjelice sa linije penala, nerešeno je na poluvremenu!

20. minut - Belgijanci vode posle prodora Obasohana! Odmah reaguje Pešić tajm-autom, Srbija je izgubila prednost - 37:38!

19. minut - Tehinčka greška za Svetislava Pešića! Nije se selektoru Srbije svidela odluka arbitara, a posle burne reakcije je i kažnjen. Lekomt koristi slobodno bacanje, a potom i VanVijn pogađa posle kontre - 37:36!

19. minut - Siguran je sa linije penala Ognjen Jaramaz, Srbija još uvek drži odstojanje u odnosu na Belgijance - 37:33!

Foto: Starsportphoto©

18. minut - Greška Vanje Marinkovića u odbrani,  na liniju penala će De Zeuv! 

17. minut - Velike probleme odbrani Srbije pravi Ismael Bako, centar Belgije je vezao šest poena i doveo goste na posed zaostatka - 35:31!

16. minut - Dobra reakcija Nemanje Bjelice u odbrani, povukao je srpski košarkaš kontru i položio u tranziciji - 33:28!

15. minut - Siguran je bio Bako sa linije penala i Belgijanci smanjuju zaostatak posle serije Orlova na startu druge četvrtine - 31:28!

14. minut - Odlično je "zidao" Dušan Ristić, napao Baka i poentirao iz reketa, raste prednost Srbije u Nišu - 30:26!

13. minut - SIMANIIIIIIIIIIIIIĆ! Odlična akcija Orlova, ostao je šuter Mege sam na šutu i pocepao mrežicu  - 28:26!

12. minut - Besan je Svetislav Pešić nakon velike greške u odbrani Srbije, pobegao je de Zeuv Dejanu Davidovcu i pogodio uz faul - 25:26!

11. minut - Otvara Boriša Simanić svojim poenima drugu deonicu, ponovo je nerešeno u Nišu - 23:23!

Prva četvrtina: 

10. minut - Nova trojka za goste, ne ide Srbiji u odbrani posle prve četvrtine Belgijanci imaju prednost - 21:23!

9. minut - Ponovo su Belgijanci uspeli da pronađu put do koša Srbije, ali na drugoj strani vraća to Nemanja Dangubić posle dobrog prodora - 21:20.

8. minut - Kao toranj izgleda Boban Marjanović među košarkašima Belgije! Novi ofanzivan skok i  lagan poen za srpskog centra - 19:18!

7. minut - Sa jedne strane siguran je Nemanja Bjelica posle kontre, a na drugoj sa poludistance pogađa Ismael Bako - 15:16!

Foto: Starsportphoto©

6. minut - Šuterska rapsodija Belgijanaca, trojku pogađa Lekomt, ne funkcioniše odbrana Srbije na startu meča u Nišu - 13:14! 

5. minut - MARJANOVIIIIIIIIIIĆ! Ofanzivan skok za centra Srbije, a potom i silovito zakucavanje uz faul Belgijanaca. Siguran je centar Hjustona sa linije penala - 13:11! 

4. minut - Nova trojka Srbije! Ponovo je precizan bio Vanja Marinković, već devet poena za bivšeg šutera Baskonije - 10:8!

3. minut - MARINKOVIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Odlična reakcija Bjelice u odbrani, sevnula je kontra Srbije, a trojku pogađa Vanja Marinković, sjajan početak izabranika Svetislava Pešića - 7:6!

3. minut - Promašaj Nemanje Bjelice sa linije slobodnih bacanja, ali potom iz drugog pokušaja uspešan aktuelni NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima - 4:6!

Podsećamo, utakmica je počela juče, Belgijanci su u momentu prekida imali prednost od 3:6 te će taj rezultat stajati na semaforu uoči početka današnjeg meča. 

Deset minuta uoči meča Srbije i Belgije tribine Čaira nisu ispunjene kao juče što je bilo i očekivano!

18:10 - Dobro došli na lajv prenos utakmice šestog kola kvalifikacija za Mundobasket između Srbije i Belgije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
samopostovanje

pre 1 godinu

zemlju kosarke rasturaju belgijanci?...:)

Luka

pre 1 godinu

Pešić nije za vođenje reprezentacije.Zadnji napad koji odlučuje o meču treba trener znati organizirati.Ni najobičniji smateri nebi izveli onakav zadnji napad ,kao što du učinili naši profesionalci.Sramota i teška žalost.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija