• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2022

23:00 >> 23:03

PAKLEN POSAO JE PRED ORLOVIMA! Evo kako SRBIJA može na MUNDOBASKET!

Starsportphoto©

Košarka

PAKLEN POSAO JE PRED ORLOVIMA! Evo kako SRBIJA može na MUNDOBASKET!

Podeli vest

Košarkaši Srbije poraženi su večeras u Nišu od Belgija sa 73:74 (21:23, 15:17, 15:22, 13:21), u poslednjem kolu Grupe A druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Meč je danas nastavljen, pošto je sinoć u drugom minutu prekinut zbog nestanka struje u hali "Čair".

Najefikasniji kod Srbije bili su Vanja Marinković sa 14, Nemanja Bjelica sa 12 i Aleksa Avramović sa 11 poena. Ognjen Jaramaz je upisao devet poena, a Boban Marjanović je zabeležio sedam poena i deset skokova. Belgiju su do pobede predvodili Ismael Beko sa 17 i Emanuel Lekomt i Retin Obasoan sa po 16 poena.

Ovaj poraz značajno otežava put Srbiji ka Mundobasketu nakon što dođe do spajanja grupa. Sada će se formirati grupa I, a Orlove očekuje novih šest utakmica protiv Grčke, Turske i Velike Britanije. 

Foto: Starsportphoto©

Orlovi su u drugi krug preneli samo trijumf protiv Letonije iz Beograda i takmičenje nastavljaju sa poslednje pozicije, sa svega četiri boda, i jasno je i da svih šest pobeda ne garantuju srpskom timu plasman na Mundobasket! A rivali će im biti Grčka, Turska i Velika Britanija.

Grčka i Letonija su u glavnu rundu doigravanja preneli po sedam bodova, Turska i Belgija po šest, a društvo Pešićevim izabranicima na dnu tabele grupe I pravi Velika Britanija. Belgija ima ogromu prednost jer je dva puta savladala Srbiju.

Kada je reč o skoru narednih rivala Grci imaju tri pobede i poraz, baš kao i Letonci iz naše grupe. Turska i Belgija su na dve pobede i dva poraza, dok Srbija i Velika Britanija imaju jedan trijumf i tri neuspeha. 

Ponavljamo, ukoliko reprezentacija Srbije ostvari sve pobede u grupi I, plasiraće se na Mundobasket. Prve tri ekipe igraće na Svetskom prvenstvu, a već danas je poznati i raspored.

Srbija - Grčka - 25.08.2022. 
Turska - Srbija - 28.08.2022. 
Velika Britanija - Srbija - 10.10.2022. 
Srbija - Turska - 13.10.2022. 
Grčka - Srbija - 24.02.2023. 
Srbija - Velika Britanija - 27.02.2023. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

nisu oni za takmicenje .. neka malo vezbaju .. bice prilike .. bolje i tako nego da se brukaju ..

Aca

pre 1 godinu

Kako moze? Sa ovakvom igrom nikakao. Igranje aba lige i brdo stranaca u nasim klubovima doslo na naplatu. Nek nam je Bog u pomoci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija