• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2022

20:32

SAŠA OBRADOVIĆ POTPISAO! Ugovor parafiran na tri sezone!

Starsportphoto©

Košarka

SAŠA OBRADOVIĆ POTPISAO! Ugovor parafiran na tri sezone!

Podeli vest

Monako je zvanično saopštio da je potpisan novi ugovor po kojem bi srpski trener Saša Obradović ostao na istom mestu naredne tri sezone

Ovo je drugi mandat Obradovića na klupi Monaka na kojoj je bio u sezoni 2019/20 posle čega je kratko bio u Crvenoj zvezdi, posle čega se vratio u Monako koji je predvodio do plej-ofa Evrolige.

- Na kraju, falila je ta titula -  rekao je Obradović misleći na težak poraz od Asvela u finalnoj seriji Francuske.

Foto: Starsportphoto

 

On je došao u decembru prošle godine, kada je sezona već uveliko počela.

- Nije bila dobra situacija. Moralo je mnogo toga da se menja kako bi se pronašla prava hemija između igrača. Na kraju smo videli konačan rezultat. Uspeli smo da se kvalifikujemo u najboljih osam u Evroligi, nešto što se činilo kao nemoguće kada sam došao. Ipak na kraju mislim da nas je taj plasman koštao titule u Francuskoj. Umor se akululirao, kako fizički tako i mentalni! Pokazali smo borbeni karakter na svakoj utakmici. Bez obzira da li je to bilo kod kuće ili na gostujućem terenu. Krunu takvog mentaliteta su svi mogli da vide na mečevima protiv Olimpijakosa. Svaki sledeći okršaj je bio teži, donosio više pritiska. NIkada se nismo predavali i to su navijači širom Evrope primetili. Imali smo priliku da napravimo veliko iznenađenje!Dolazimo do novog momenta i porasta ambicija. Pravimo ekipu kako bismo bili konkurentni u Evroligi. Uskoro će plasman u plej-of biti minimum koji se očekuje od Monaka.

Foto: Starsportphoto©

 

Obradović  kaže da nije bilo lako...

- Nije lako kada imate toliki broj različitih karaktera u svlačionici. Imali smo i veliki broj stranaca, morali smo da napravimo određene odluke kada su u pitanju igrači. Košarkaši kao što su Brok Motum i Danilo Anđušić su igrali manje, ali su uvek bili spremni. Nije lako doneti te odluke jer su oni zaista dobri momci, pravi profesionalci. Nije uvek lako pronaći pravu kombinaciju igrača na parketu.Kao trener moram da se adaptiram na bilo koju situaciju. Potrebno je da se pronađu sve slabosti ekipe kako bi se zamaskirale i u prvi plan stavile naše prednosti. Kao trener morao sam da se prilagodim igračima i pronađem pravi recept za njih. Pronađi balans u svemu. Potrebno je iz dana u dana raditi na tome da igrači veruju u vaš pristup! Biće sigurno još veće u odnosu na prethodnu sezonu. To ne treba da krijemo. Bitno je osvojiti titulu u Franucuskoj, to svi želimo. Uz to želimo da ostavimo još bolji utisak u Evroligi", zakjlučio je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija