• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2022

16:14 >> 16:16

ŠOK - PEŠIĆ PRECRTAO TEODOSIĆA! Srbija BEZ KAPITENA ide na Evropsko prvenstvo!?

Starsportphoto

Košarka

ŠOK - PEŠIĆ PRECRTAO TEODOSIĆA! Srbija BEZ KAPITENA ide na Evropsko prvenstvo!?

Podeli vest

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić neće nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu

Šok vesti stižu sa priprema košarkaša Srbije! Selektor Orlova Svetislav Pešić rešio je da precrta kapitena Miloša Teodosića za predstojeće mečeve sa Grčkom i Turskom, te za Evropsko prvenstvo koje se igra u septembru, prenosi "Mozzart sport"

Po prvi put Teodosić neće biti u sastavu reprezentacije, a da to nije zbog povrede nego kao odluka selektora. Kapiten i lider Orlova propustio je samo tri velika takmičenja u poslednjih 15 godina, smatra se jednim od najboljih igrača ikada, a nije tajna da je njegov uticaj na igru od ogromnog značaja. 

Teodosić je bio jedan od najvažnijih faktora srebrnih pohoda u Madridu na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije. U dresu reprezentacije debitovao je 2007. godine na Evropskom prvenstvu. 

Foto: Starsportphoto©

Teodosić je kod Pešića odigrao dve utakmice u kvalifikacijama za Svetski kup, na startu u tesnoj pobedi nad Letonijom i u porazu od Belgije. Od tada, popularni Teo se nije vraćao u nacionalni tim budući da je imao obaveze sa Virtusom. 

Srpski plej nikada nije krio da mu je reprezentacija prioritet, gotovo da nije propuštao pripreme, igrao je i povređen i rovit, ali i posle izuzetno napornih sezona. Odluka Svetislava Pešića začudila je mnoge, ali se iz Košarkaškog saveza još niko nije oglašavao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija