• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2022

13:02 >> 13:20

PEŠIĆ SUROVO ISKREN O TEODOSIĆU, JOKIĆU I NOVOM KAPITENU: Ja NIKADA ne lažem! To što je Nikola rekao...

Starsportphoto©

Košarka

PEŠIĆ SUROVO ISKREN O TEODOSIĆU, JOKIĆU I NOVOM KAPITENU: Ja NIKADA ne lažem! To što je Nikola rekao...

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije dao je odgovore na mnoga aktuelna pitanja

Selektor Orlova, Svetislav Pešić, uzburkao je javnost pred Mundobasket kvalifikacije i Eurobasket odlukom da iz tima odstrani kapitena reprezentacije Miloša Teodosića. 

Navijači su vapili za odgovorima, a nakon što je Aleksa Avramović ponovo povredio ruku i verovatno neće moći sa Orlovima na evropsku smotru, pod znakom pitanja je i Nemanja Bjelica! Selektor je na konferenciji obelodanio sve što je navijače zanimalo!

Foto: Starsportphoto©

 

 

UŽIVO:

 

 

Kada može da se očekuje konačan spsiak?

- Ne znam! Imamo dva roka, jedan je za EP. Ja neću do poslednjeg momenta da kažem! Neka momci nastave da trenirju kao do sada! Pripremna utakmica je bila za treniranje i zato je bila iza zatvorenih vrata! Bila nam je potrebna, kako mi, tako i Crna Gora!


O Grčkoj i pripremama:

- U ovom periodu fali svega malo! To su hendikepi sa kojima se suočavamo, moramo da nađemo balans i dobro slušamo! Fidbek je za mene mnogo važan, ja sam tu zbog njih, ima dobrih predloga, povratih informacija, a to nam je potrebno. Da svaki dan razgovaramo i čistimo ono što nam ne treba! Radna je atmosfera, između redova možete da procenite! Radimo dobro, uvek može bolje! Ja sada ne razmišljam o Evropskom prvenstvu, već o mečevima protiv Grčke! Dobro se prodaju ulaznice, biće to dobro, ne razmišljam sada! Sada ako dobijemo Grčku, to bi bilo fantastično, ne samo zbog Mundobasketa, nego je bolje kada se pobedi nego izgubi! Grčka selekcija igra dugo, na sjajnom nivou, na čelu sa Janisom! Na osnovu te utakmice se pripremamo, mi igramo za nekoliko dana... Moramo brzo da snimamo i koncipiramo način! Ima onih koji puno gledaju,a malo vide...

- Do kada ostajemo, imamo ručak? -upitao je Pešić!

Da li smatrate da ste zakasnili sa obaveštenjem sa Teodosićem?

- Ja nikada ne lažem! Ja vrlo repektujem što ste došli u velikom broju i nadam se da je to zbog košarke! Ovakve odluke su uvek teške! Sve što je rečeno ekipi i igraču, rečeno je i vama od reči do reči!

Meč sa Crnom Gorom?

- Utakmica sa Crnom Gorom je bila korisna, neki su prvi put igrali zajedno! Igrači su pohvatali to što se od njih traži! Naravno, fali nam lopta u ruci, ikgra... Crna Gora je odlična, borbeni igrači, zahvaljujem im se što su došli!Bila je malo zona, malo ovo, malo ono...

Nikola Jokić je rekao da Srbi ne vole košarku, nego da pobeđuju!

- Pa svi vole da pobeđuju! I ja i vi! U vrhunskom sportu, ako se ne praviš važan i ako nemaš samopouzdanje koje mi imamo, ne pobeđuješ! Nismo mi samo telntovani sa dobrim trenerima, nego smo uvek verovalio u sebe!

O Srbiji:

- Odrekao sam se mnogo stvari u životu da dođem da pomognem Srbiji mojim znanjem i iskustvom! Prepreke su tu svaki dan, samo je pitanje kako ih rešavamo. Ja rešavam dobro,a dok god je košarka cilj, uspeću! A kada košarka postane sredstvo, onda nije dobro! Važni su međuljudski odnosi! Niste pitali nijedno košarkaško pitanje danas, ali to je na vama! 

Da li su igrači imali odobrenje da idu na oproštajnu žurku Teodosića i šta ste mu još rekli u razgovoru?

- Šta sam sve rekao Teodosiću, nemam obavezu da vas sve informišem! Kod nas postoji pravilo da je najvažnije ono što se dešava na terenu. Svaki može da radi šta hoće, ako odradi ono što se od njega traži! Ja nisam policajac, nego selektor! 

 

Ko će biti kapiten?

Kapiteni su određeni! To su Lučić i Bjelica! Nikakvih incidenata nije bilo, a niko nije odstranjen! Jasno sam rekao! Mi imamo dva!

Foto: Starsportphoto©

 

Ko bi mogao da preuzme lidersku poziciju?

- Lider se ne stvara, ne određuje ga trener. On zavisi od njegovih igračkih sposobnosti i podrške koju mu daje okolina, ne bih ja nikoga proglašavao liderom! Niko ne može zameniti Bodirogu, Sašu Đorđevića, a vreme će pokazati... Imamo igrače koji znaju da iznesu teret javnosti. Ovako, korak po korak

O ekipi:

- Mislim da sam bio jasan! Siguran sam da igrači u koje verujem, da će odgooriti zahtevima koje sam postavio! Oni rade posao na najbolji mogući način. Siguran sam da će uneti novu, pozitivnu energiju! Ne samo fizičku, nego i motivacionu, a svi su krasni, vredni momci, želji uspeha! Sada imamo 16-17 igrača, videćemo situaciju sa Bjelicom, ali razmišljamo pozitivno. Biće tu još odluka, treba nam 12. Mi ćemo sutra idemo u Sloveniju sa možda 15, 16 igrača... SVi treniraju, svi imaju šansu, ja ih podržavam koliko god mogu... Da svakome bude jasno koju ulogu imaju, a to ide polako, ne postoji autoatizam, to je proces!

O Bjelici:

On je loše stao, neće putovati sa ekipom, ostaje ovde. U subotu će imati novi snimak! Ostaće da miruje, videćemo...Zahvaljujem se doktorima, gde god smo kucnuli, vrata su nam bila širom otvorena! Niko nije precrtan, niko nije odstranjen! Čekamo vesti...

O Teodosiću:

- Mislili smo da ostane da bude u ekipi, da bude član ekipe ili bek-ap igrač, to sam i njemu rekao! Rekao sam mu i da imam bolje igrače od njega za te pozicije. Ekipa nisu samo centri i spolji igrči. Nisu samo iskusni, nego i neiskusni! Ova odluka je napravljena, on se zahvalio meni, ja njemu na način kako je prihvatio! To je za sada završeno što se tiče selekcije tima! Imamo tri utakmice koje moramo da iskoristimo! NErazumevanje u smislu igre, rešavanje odbrane i napada!

Foto: tanjug/beta

 

- Tokom priprema smo morali da donosimo odluke koje se rade u tom periodu! Ništa se ne dešava slučajno. Aniliziali smo fizičku spremnost, mentalnu spremnost, konkurenciju... U miru smo videli ko je gde. Dosta igrača nisam dugo trenirao. Nedovića, Micić i Bjelicu sam znao kako šta, a sa ostalima sam hteo da uspostavim kontakt i da vidim na kom su nivou i kakvi su kada se svi skupe... Vidim da su ovakve odluke izazvale razne stavove posebno kada je Teodosić u pitanju! Meni se ovo prvi put dešava! Bio sam u Zvezdi, reprezentaciji, Nemačkoj! Ja nisam stigao ni da obavestim ekipu, a svi su preneli da je izbačen ili odstranjen iz ekipe! To nije tačno! Nakon toga  su me zvale vaše kolege (novinari). Odluka je bila zajednička da se ne javljamo! I predsednik i direktor i ja smo tako odlučili! Ekipa je nažalost informisana malo kasnije, a što se tiče Teodosića, sa njim je odrađen dosta dobar razgovor! Odluka je moja i nije laka. Naravno da je i on možda malo iznenađen, ali to je sastavni deo sporta! Ja sam njemu direktnor ekao da ne mogu nakon svega što sam video da mu ne mpogu ponuditi status i mesto koje je do sada imao u reprezentaciji i da okrećem onima koji sada mogu više da daju! 

O prvoj fazi:

- Završili smo prvu fazu priprema za kvalifikacije, odnosno za Ep. Poznato je da smo pozvali 22, Marijanovića i Bogdanovića nismo mogli zbog povreda. Bogdanović i posećuje ekipu, bio je u Pazovi! Prva faza je prošla dobro! Neki su otkazivali zbog povreda, neki zbog premorenosti, neki zbog privatnih razloga, ali od 22 igrača koje smo pozvali, Pokuševksi je otkazao, tj, njegov klub, Smailaigić je došao onoliko koliko može da bude pripremljen posle operacije. Dogovorili smo da nastavi da radi sa Partizanom, sve je moguće, to važi i za Avramovića koji je u mirovanju. U subotu, kada igramo u Nemačkoj, napraviće se opet snimak! On je sjajan momak, on je sa takvom rukom igrao i protiv Belgije, a na njega i dalje računamo...  Naša dva atletska trenera su odradila sjajan posao, imali smo sjajne uslove u Nacionalnom centru, od smeštaja, do hrane, sale, sve smo imali! Čak smo dobili nove konstrukcije, sa kojima se igra Evropsko prvenstvo! Predsednik se zahvalio, a ja koristim priliku da ih pozdravim i ja se zahvalim! Nismo puno radili na košarci, želeli smo da ostanemo još malo, ali tako je kako je... Igrali smo utakmice ovde (Arena) plavi protiv belih, pa meč sa Crnom Gorom, sa FIBA sudijama i sve to nam je baš pomoglo! To je sve dosta dobro prošlo!

Do sada je prodato malo manje od 8.000 ulaznica za meč proriv Grčke, 25. avgusta

Izašao je selektor pred novinare i odmah poručio:

- Vidim da ste se dobro naoružali!

13:20 - Očekuje se svakog trenutka da se selektor košarkaša Srbije obrati i da odgovore na pitanja koja zamnimaju navijače u zemlji,ali i šire. Konferenicja bi trebalo da počne u 13:30


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Pitanje za Pešića: Da li će Zorana Mihajlović biti u Novoj vladi?

glavonje

pre 1 godinu

ti si vec odavno pobrko loncice...penzossssss pogledaj ancelotija ..

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija