• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

17.08.2022

07:00

MOŽEMO DO ZLATA I BEZ TEODOSIĆA! Košarkaški stručnjaci optimistični uoči Evropskog prvenstva

Starsportphoto

Košarka

MOŽEMO DO ZLATA I BEZ TEODOSIĆA! Košarkaški stručnjaci optimistični uoči Evropskog prvenstva

Podeli vest

Selektor Svetislav Pešić i bez Miloša Teodosića može da odvede Srbiju do zlata na Evropskom prvenstvu, smatraju priznati košarkaški stručnjaci

Zoran Moka Slavnić, Dragan Kapičić i Miroslav Muta Nikolić ne dovode u pitanje odluku šefa stručnog štaba "orlova" da precrta iz tima doskorašnjeg kapitena, iako je ta Pešićeva odluka izazvala mnogo polemike.

Kari je pre dva dana objasnio da ima bolje igrače od Teodosića na poziciji plejmejkera i da igrač Virtusa nije čak ni za klupu.

Organizatori igre na koje Pešić trenutno računa su Vasilije Micić i Ognjen Jaramaz, dok je Aleksa Avramović povređen.

Vera u "orlove"

Zoran Slavnić, legenda jugoslovenske košarke i bivši selektor koji je 2007. uveo Teodosića u reprezentaciju, smatra da Srbija i dalje ima tim za medalje.

- Kari Pešić je moj prijatelj, ali trebalo je pre okupljanja reprezentacije da bude svestan da Teodosića ne vidi u prvoj postavi, ali i da Miloš nije igrač za klupu. Što se tiče Evropskog prvenstva, ja sam po prirodi optimista, pa mislim da možemo do medalje i bez Teodosića. Video sam sastav Francuza, Grka... Neki se pitaju "pa šta ćemo sa Janisom Adetokumbom?". Šta šta ćemo? Mi imamo Jokića, MVP NBA lige. Imamo Micića, MVP Evrolige. Ja u njih imam veru. Da li će to trener uspeti da sastavi, tu se ne mešam - jasan je Moka.

Foto: Starsportphoto

Zoran Moka Slavnić

Proslavljeni reprezentativac i nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbija Dragan Kapičić kaže da za Teodosića ne postoji zamena, ali tim bez njega može na drugi način da funkcioniše dovoljno dobro.

Foto: Starsportphoto©

Dragan Kapičić

- Za Teodosića je teško naći zamenu. On je duže vreme u reprezentaciji i vodeći je na toj poziciji. Onaj ko može da mu parira je naravno Vasilije Micić, koji je u sjajnoj formi. Micić može biti taj faktor. Ne treba zaboraviti ni one igrače koji su predviđeni za rezerve, oni nekad mogu da daju i više od onih u prvom timu. Ne vidim šta može biti bolje bez Teodosića, ali to ne znači da bismo sa njim imali zagarantovan uspeh. Tim može lepo da se ukombinuje i da idemo do medalje. Verujem u selektora i igrače - kaže Kapičić.

Najbolja ekipa

Dugogodišnji pomoćni trener u nacionalnom timu Miroslav Muta Nikolić, koji je osvajao svetsko, evropsko i olimpijsko odličje, veliki je optimista. On nije hteo mnogo da priča o Teodosiću, već o šansama Srbije bez dosadašnjeg kapitena.

- Ja ne znam ko će biti lider i da li iko može da bude lider. Neka selektor kaže koga planira za tu ulogu, ako planira. Ono što ja znam jeste da ćemo biti prvaci Evrope, samo to komentarišem. Jedna medalja nam sigurno sledi. Imamo dobru ekipu, ma najbolja smo ekipa. Šta se u hodu dešava i uoči prvenstva, to me ne zanima - jasan je Muta.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija