• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2022

17:09 >> 20:05

MVP MOD JOKIĆA DOVOLJAN ZA PREOKRET! Srbija KRVARILA pa RAZBILA Italiju! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

MVP MOD JOKIĆA DOVOLJAN ZA PREOKRET! Srbija KRVARILA pa RAZBILA Italiju! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Srbije su posle velikog preokreta savladali Italiju sa 90:86 i plasirali se u finale DBB Superkupa u Hamburgu

Drama je u Hamburgu dosegla vrhunac, Italija je tokom čitavog meča imala dvocifrenu prednost, ali na kraju pobedu slavi Srbija! Orlovu su posle epskog preokreta na krilima sjajnog Nikole Jokića stigli do trijumfa nad Azurima i tako izborili plasman u finale DBB Superkupa - 90:86! 

Delovalo je tokom 25 minuta košarke da Srbija ima ogromnih problema u igri. Italijani su razbijali odbranu Orlova kako su hteli, ali kada je na parket kročio Nikola Jokić sve se promenilo. Superstar Denver Nagetsa bio je u "MVP modu", delio je asistencije, komandovao igrom, kupio skokve, a u finišu njegova trojka donela je rezultatski preokret! 

Foto: Starsportphoto

Centar Srbije je meč zavrio sa "dabl-dabl" - 18 poena, deset skokova i pet asistencija za svega 24 minuta na parketu. Nije bilo Jokića mnogo u igri tokom prvog poluvremena, ali mu je Pešić ukazao šansu kada su Italijani bili na korak od pobede. Azuri su imali 15 poena prednosti sredinom treće deonice kada se "raspalio" MVP tandem Jokić - Micić. 

Orlovi su u finišu treće četvrtine prepolovili prednost Italije, Azuri su imali 15, a posle samo dva minuta svega sedam. Bio je to dovoljan dokaz da Srbija može do kompletnog preokreta, a upravo to se i dogodilo! Četa Svetislava Pešića uspela je da doše do preokreta zahvaljujući rafalnoj paljbi. Trojke su pogađali Lučić, Jaramaz, Micić, a potom i Jokić. 

 

 

Najefikasniji na meču bio je Simone Fontekio sa 25 poena, ali je Italijan propustio kraj meča zbog pet faulova. Pratio ga je Nikolo Meli sa 17 i Niko Manion sa 16. U taboru Orlova, pored pomenutog Jokića, sjajnu rolu imao je Vladimir Lučić sa 15, koliko su dodali Vasilije Micić i Nikola Milutinov!

SRBIJA - ITALIJA  90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14)

Barklajs Arena, Hamburg

Srbija: Petrušev, Davidovac, Marinković, Kalinić, Lučić, Dobrić, Ristić, Jokić, Jagodić-Kuridža, Micić, Gudurić, Jaramaz, Simanić, Milutinov
Selektor: Svetislav Pešić

Italija: Spisu, Manion, Biliđa, Tonut, Meli, Fontekio, Tesitori, Riči, Baldaso, Polonara, Pajola, Datome
Selektor: Đanmarko Poceko

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Pogodak Nikole Kalinića, potom polovičan učinak Maniona sa linije penala - 88:86!

40. minut - JOKIIIIIIĆ! U MVP modu igra centar Srbije u poslednjoj deonici, nova dva poena, sjajna odbrana! Orlovi na 40 sekundi do kraja imaju napad - 86:85!

39. minut - KRAJ ZA FONTEKIJA! Najbolji strelac Italije napravio je peti faul na Jokiću i za njega je utakmica završena!

39. minut - Nova trojka za Azure, sada je Stefano Tonut bio precizan, pola poena prednosti za Italiju - 84:85!

39. minut - Trojka Simonea Fontekija, ali vraća to Vasa Micić - 81:82!

38. minut - JOOOOOOKIIIIIIIĆ! Trojka uz zvuk sirene, Srbija vodi prvi put nakon gotovo 30 minuta košarke u Hamburgu - 81:80!

37. minut - LUČIIIIIIIIIIĆ! Srbija je na posed minusa nakon treće trojke u zvaničnici utakmice, još jedna sjajna asistencija Nikole Jokića - 78:80!

36. minut - Promašaj Jaramaza i Jokića za tri, Fontekio to kažnjava na drugoj strani i poentira preko Lučića - 75:80!

35. minut - JARAMAAAAAZ! Nova trojka za Srbiju, Orlovu imaju samo tri poena zaostatka, a do kraja je ostalo nešto manje od pet minuta - 75:78!

35. minut - MARINKOOOOOOVIĆ! Iz ćoška precizan je šuter Srbije, ponovo asistira Nikola Jokić - 72:78!

34. minut - Sjajna asistencija Jokića i laki poeni za Ognjena Jaramaza, Orlovi na samo "minus pet" - 69:76!

32. minut - Ofanzivan skok Nikole Jokića nakon Micićevog promašaja, ali korake je napravio centar Orlova, ne uspeva to da kazni Nikolo Meli. Uspeva nakon toga da se "ispravi" Jokić i pogodi preko Melija - 67:74!

31. minut - Serija promašaja na obe strane, bez poena na startu poslednje četvrtine, a onda greška Ognjena Dobrića i laki poeni za Nika Maniona u kontri - 65:74!

Treća četvrtina: 

30. minut - Uspela je Srbija da istopi prednost Italije u finišu treće četvrtine - 65:72!

29. minut - MICIIIIIIIIIĆ! Trojka za Vasu Micića, a potom iz dobre odbrane i laki poeni za Nikolu Jokića preko Biliđe - 64:72!

28. minut - Vezuje Nikola Jokić četiri poena, ali Italijani još uvek imaju dvocifrenu prednost - 59:60!

Foto: Starsportphoto

27. minut - Tehnička greška za Jokića, bacanje koristi Fontekio, a potom i tri slobodna bacanja posle faula Niikole Kalinića prilikom šuta - 55:70!

26. minut - Dobra reakcija Vladimira Lučića u odbrani i laki poeni posle kontre - 55:66!

25. minut - MICIIIIIIIIIĆ! Seče seriju Italijana Vasa Micić pogotkom za tri poena, ali vraća to Stefano Tonut na drugoj strani. Tehničku zatim dobija Đanmarko Poceko, ali Micić nije iskoristio slobodno bacanje - 53:66!

24. minut - Raste prednost Italijana, naš rival sada vodi 14 razlike nakon nove trojke, precizan je bio Nikolo Meli, a odmah tajm-autom reaguje Svetislav Pešić - 50:64!

23. minut - Serija promašaja i grešaka na ove strane, Orlovi su pokušali atraktivno da pogode, kazna je stigla - peta trojka za Fontekija - 50:61!

22. minut - Ponovo je precizan Nikola Milutinov, ovoga puta sa linije penala, ali na drugoj strani Stefano Tonut pogađa za tri poena - 50:58!

21. minut - Brutalno zakucavanje Vladimira Lučića posle prodora. Stavio je kapiten Srbije "na poster" Polonaru, ali vraća to Nikolo Meli na drugoj strani - 46:56!

Druga četvrtina: 

20. minut - Sa deset poena prednosti Italijani odlaze na odmor. Srbija nije uspela da uhvati odbranbeni ritam što su Azuri sjajno koristili, a pre svih Simone Fontekio - 44:54!

19. minut - Dvocifren je Nikola Milutnov nakon dobre reakcije pod košem Italijana. Na drugoj strani faul u napadu Simonea Fontekija (treća lična), Orlovi sada imaju šansu da dodatno istope razliku rivala - 42:51!

18. minut - Sjajna odbrana Srbije, a onda ofanzivan skok za Nikolu Melija i četvrta trojka koju pogađa Fontekio...  Orlovi ne uspevaju da zaustave šut Azura koji izuzetno funkcioniše u drugoj deonici - 40:49!

18. minut - BRAVO! Nikola Milutinov pogodio je posle ofanzivnog skoka uz faul Biliđe, koristi centar Orlova i slobodno bacanje - 40:46!

17. minut - Nova trojka za Italijane... Pogodio je ponovo Simone Fontekio, na drugoj strani poentira Vladimir Lučić posle prodora - 37:46!

17. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIĆ! Evo je trojka za Orlove, Ognjen Dobrić već ima devet poena - 35:43!

Foto: Starsportphoto

16. minut - Uspeva Nikola Milutinov da pogodi dva slobodna bacanja nakon faula Biliđe - 32:43!

16. minut - Seče Srbija seriju Azura pogotkom Ognjena Dobrića, na drugoj strani Nikolo Meli ima priliku da sa linije penala vrati Italijanima maksimalnih + 13 - 30:43!

16. minut - Posle tajm-auta nova greška Srbije, Jaramaz je izgubio loptu, a sve kažnjava Simone Fontekio pogotkom za tri poena - 28:41!

15. minut - Manion cepa mrežicu u šutu za tri poena, Italija ima deset poena prednosti! Reaguje Svetislav Pešić tajm-autom, igra Orlova raspala se u drugoj četvrtini - 28:38!

13. minut - Već četvrta trojka za Italijane, sada je precizan bio Luiđi Datome, a na drugoj strani faul u napadu pravi Ognjen Jaramaz - 28:33!

12. minut - Izuzetno agresivno u odbrani igraju Italijani što se nikako nije svidelo Svetislavu Pešiću. Selektor Srbije burno je reagovao posle Micićevih poena budući da je smatrao da je bilo i razloga da se svira faul - 30:28.

11. minut - Italijani trojkom otvaraju drugu deonicu, sedmi poen za Ričija, na drugoj strani Vasilije Micić pogađa posle prodora - 26:26!

Prva četvrtina: 

10. minut - Sporan momenat na kraju prve deonice, Niko Manion je šutirao posle isteka napada, lopta je stigla do Ričija koji pogađa, a sudijska trojka potvrdila je njegov poen. Ipak, na prvu pauzu Orlovi idu sa pola poena prednosti - 24:23!

9. minut - Sjajna saradnja Jokića i Micića donela je tri poena prednosti Srbiji! Plej Efesa prvo je pogodio posle lepe akcije, a potom je i sam proigrao centra Denvera - 22:19!

9. minut - Tehnička greška za Vasilija Micića zbog prigovora, koristi to Luiđi Datome, Italijani ponovo vode - 18:19!:

8. minut - KALINIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Orlovi vode posle sjajne timske akcije precizan u šutu za tri poena bio je Nikola Kalinić, potom dobra odbrana Srbije, ali i loše dodavanje Vasilija Micića - 18:16!

7. minut - Od ulaska Nikole Jokića Srbija daleko bolje kontroliše defanzivan skok, sada je centar Denvera uhvatio loptu i iznudio drugi faul za Ahilea Polonaru, a potom pogodio dva slobodna bacanja - 15:16!

 

 

6. minut - Ne funkcioniše odbrana Srbije sjajno na startu meča, ponovo je precizan pod košem bio Nikolo Meli, ipak vraćaju to Orlovi preko Nikole Kalinića - 12:14! 

5. minut - Ofanzivan skok za Ahilea Polonaru, a potom i lak poen preko Vanje Marinkovića, na drugoj strani vraća Nikola Milutinov -10:12!

4. minut - Fauliran je Nikolo Meli pri šutu, siguran je bio kapiten Italije sa linije penala, Azuri ponovo imaju minimalnu prednost - 8:9!

3. minut - Lepa kombinacija Nikole Kalinića i Nikole Milutinova, laki poeni za centra Srbije na obruču - 8:7!

2. minut - LUČIIIIIIIIIĆ! Već šest poena za kapitena Srbije, uspeva as Bajern Minhena da vrati trojku koju je prethodno pogodio Simone Fontekio - 6:5!

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču imala je Srbija, ali je Fontekio sjajno reagovao, ukrao loptu i zakucao na drugoj strani. Orlovi su to iskoristili na drugoj strani preko Vladimira Lučića koji pogađa uz faul i koristi dodatno slobodno bacanje - 3:2 

17:34 - Selektor Svetislav Pešić ističe da ima velika očekivanja od turnira u Nemačkoj!

- Ogromna su očekivanja od turnira u Nemačkoj, nismo mnogo igrali i to će nam biti kao kec na veliku desetku. Baš nam trebaju te dve utakmice, dolaze u pravo vreme. Italija, Nemačka i Češka, sve su to dobre ekipe. Ova ekipa dugo nije bila zajedno, nismo kao Slovenci koji liče kao na ekipu iz iste ulice, zajedno su svuda i uvek. Nama trebaju utakmice… Radili smo sjajno i sada treba da se pripremimo za Grčku u Beogradu i za meč protiv Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

17:08 - Dvostruki uzastupni MVP NBA lige Nikola Jokić prvi je izašao na parket u Hamburgu! Centar Orlova sprema se za duel sa Italijanima.

 

 

17:00 - Dobro došli na lajv posvećen polufinalnoj utakmici DBB Superkupa između košarkaša Srbije i Italije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 1 godinu

Nadam se da grešim ali i pored pobede nad Italijom mislim da će Srbija teško do medalje, nama stvarno fali Teo

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17