• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2022

16:51

KALINIĆ PROGOVORIO O TEU! Evo šta je rekao o PRECRTANOM kapitenu Srbije!

Starsportphoto

Košarka

KALINIĆ PROGOVORIO O TEU! Evo šta je rekao o PRECRTANOM kapitenu Srbije!

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić još jednom se osvrnuo na "smenu" kapitena u nacionalnom timu i precrtavanje dugogodišnjeg lidera Miloša Teodosića

Ovakva odluka Svetislava Pešića je u velikoj meri uzburkalo košarkašku javnost u Srbiji, napravljen je i ispraćaj od strane saigrača, a potom je selektor Srbije objasnio razloge, da Teodosić nije "bekap" igrač i da ima bolje igrače od njega na poziciji plejmejkera.

Bivši igrač Zvezde je prihvatio takvu odluku Pešića, iako bi voleo da je "Teo" ostao sa nacionalnim timom.

- On je naš drugar, kapiten. Sigurno da nam je bilo krivo i da smo bili tužni što neće biti sa nama za ovu reprezentativnu akciju, ali ako je to odluka nekog ko je postavljen tu da odlučuje... Šta da radimo, sigurno je da je Miloš ostavio izuzetan trag, 15 godina je igrao za reprezentaciju, ali mislim da je to sada već zatvorena tema i da su svi akteri tog događaja koji treba da pričaju o tome već sve ispričali. Šta da radimo, desilo se, da li je nekom krivo ili ne, sigurno postoje neke emocije, ali imamo utakmice i prvenstvo, okrećemo se budućnosti. Okrenuli smo novi list i gledamo ka napred - rekao je Kalinić za "Sportal".

Kari Pešić je za nove kapitene imenovao Nemanju Bjelicu i Vladimira Lučića.

Foto: Starsportphoto

Nikola Kalinić

- Verovatno je Bjelica u nekim situacijama već i bio kapiten kada su bile neke povrede, statističari neki bolje znaju od mene. Verovatno da su spremni, godinama su stasali, postali su ozbiljniji ljudi i košarkaši i da će nam svima pomoći da sve to prođe što bezbolnije, da će nas usmeravati, davati savete i sve ostalo što kapiteni rade. Posle precrtavanja Teodosića, odmah se otvorila tema o tome ko će biti novi lider našeg tima. Pešić je rekao da to trener ne određuje, već da će se to na parketu pokazati - kaže Kalinić i dodaje:

- Slažem se sa selektorom, da vidimo šta će teren da pokaže. Ima mnogo definicija tog lidera, a sada je postalo moderno da se stalno traži lider. Postoje lideri na terenu, u svlačionici, odbrani, napadu, postupcima, a to sve ne mora da bude isti čovek. Hajde da vidimo kako će da proteknu sve prijateljske utakmice, pa ćemo onda svi znati bolje da odgovorimo na ova pitanja, a verovatno ćete i vi sa strane videti ko se kako nametnuo i koliko može da doprinese - istakao je Nikola Kalinić.

Srbija će danas od 18 časova odigrati prvu utakmicu na Superkupu u Hamburgu protiv Italije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija