• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2022

15:50

ZICER NA STARTU EVROBASKETA! Pešićevi ORLOVI protiv HOLANDIJE prvi put u ISTORIJI!

printscreen

Košarka

ZICER NA STARTU EVROBASKETA! Pešićevi ORLOVI protiv HOLANDIJE prvi put u ISTORIJI!

Podeli vest

Do početka Evropskog prvenstva u košarci ostalo je manje od deset dana, te smo rešili da Vam u narednom periodu predstavimo sve ekipe protiv kojih će naša reprezentacija igrati u Pragu

Iako je Evropsko prvenstvo još uvek daleko budući da Srbiju očekuju dva ključna meča protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket, Orlove već za sedam dana očekuje put u Prag na kontinentalnu smotru. Selekcija Svetislava Pešića smeštena je u grupu D, a pored nas tu su još i Češka (domaćin), Izrael, Finska, Poljska i naš prvi rival Holandija. 

Uz dužno poštovanje Holanđanima, Orlovi mogu i moraju da budu zadovoljni zbog činjenice da će Evropsko prvenstvo u Pragu započeti baš protiv Lala! Selekcija Mauricija Buskaljija izuzetno je limitirana na svim pozicijama, te bi Srbija trebala da ima lak zadatak na premijeri kontinentalne smotre. 

Ni u istoriji Holandija nije bila košarkaška sila. Najbolji plasman ostvarili su 1983. godine u Francuskoj kada su bili četvrti, a u poslednjih 30 godina samo su jednom bili na Evrobasketu. Ipak, ono što ide na ruku Lalama je činjenica da im se selekcija nije menjala i već nekoliko godina igraju zajedno što bi mogla da bude najveća prednost našeg prvog rivala. 

Tokom pripremnog perioda Holanđani su odigrali pet prijateljskih utakmica i doživeli isto toliko poraza. Koliko mogu da budu nezgodni pokazali su protiv Slovenaca i Nemačke kada su gubili sa minimalnom razlikom, ali da Srbija ne bi trebala da ima problema sa njima videlo se u duelima protiv Litvanije i Francuske! 

Detaljniju sliku onoga što možemo da očekujemo od Holanđana mogli bi da dobijemo večeras nakon utakmice u Tbilisiju. Gruzija dočekuje Lale u okviru trećeg runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo te će izabranici Maurisija Buskaljija po prvi put igrati takmičarski meč još od juna meseca. 

Kada je reč o igračima koje na raspolaganju ima iskusni italijanski stručnjak nema previše poznatih "imena". Većina nastupa u Holandiji u dva kluba - Den Bošu i Lajdenu. Najviše očekivanja Lale imaju od Džesi Edvarsa koji brani boje Univerziteta Sirakuza, dok je situacija sa plejmejkerom Andore Janikom Frenkom još uvek pod znakom pitanja. 

Zanimljivo, Srbija i Holandija nikada u istoriji nisu ukrštali koplja! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija