• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2022

16:40

ČESI BEZ SATORANSKOG NISU PRETNJA! Domaćin u PRAGU čeka ORLOVE!

Košarka

ČESI BEZ SATORANSKOG NISU PRETNJA! Domaćin u PRAGU čeka ORLOVE!

Podeli vest

Domaćin turnira u Pragu, reprezentacija Češke još jedan je rival Orlova u grupnoj fazi Evropskog prvenstva

Jedna od potencijalnih mina Srbije na Evropskom prvenstvu mogla bi da bude i domaća selekcija Češke. Orlovi će u Pragu igrati protiv selekcije Ronena Ginzburga, ali i prepune O2 Arene u češkoj prestonici. 

Česi će Orlove dočekati 3. septembra, već u drugom kolu, dok će u prvom ukrstiti koplja sa Poljacima. Nakon duela sa crveno-belima selektor Svetislav Pešić će imati jasniju sliku šta ga očekuje protiv domaćih. Pored toga, glavni znak pitanja je da li će Tomaš Satoranski biti u sastavu nakon povrede zgloba na turniru u Nemačkoj

Reprezentacija Češke je doživela dva poraza, od Nemačke, a kasnije i Italije, ali bi to mogao da bude manji problem budući da je Tomaš Satoranski doživeo povredu. Pitanje je da li će plejmejker Barselone biti u stanju da zaigra na Evrobasketu. Njegov izostanak mogao bi da bude ogroman minus za četi Ronena Ginzburga. 

Foto: Reuters

Pored Satoranskog treba istaći i Ondreja Baldvina, Jaromira Bohačika i Tomaša Kizlika. Glavna zvezda svakako je Jan Veseli koji se nakon nekoliko godina vraća u nacionalni tim. Očekivali su Česi da će Veseli i Satoranski biti lideri generacije, ali će detalji o tome biti poznati tek pred početak Evrobasketa. 

Koliko teško će biti Česima govori činjenica da su Poljaci izgubili od Francuske 24. avgusta sa 95:60 u drugoj rundi kvalifikacija za Mundobasket. Najbolji na toj utakmici bio je Viktor Hruban sa 14, dok je gorepomenuti Baldvin brojao do 12. Izostanak Tomaša Satoranskog bio je vildjiv. 

Istorija ne ide na ruku Češkoj. Najbolji plasman ostvarili su 2017. godine kada su bili sedmi u Letoniji. Kada je reč o Svetskim prvenstvima šesto mesto u Kini obezbedilo im je učešće na Olimpijskim igrama u Japanu kada su bili deveti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija