• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2022

17:22

MADAR I AVDIJA PRETE ORLOVIMA U PRAGU! Izrael može da IZNENADI, ali sve sem pobede Srbije bilo bi ČUDO!

Košarka

MADAR I AVDIJA PRETE ORLOVIMA U PRAGU! Izrael može da IZNENADI, ali sve sem pobede Srbije bilo bi ČUDO!

Podeli vest

Košarkaši Srbije će se na Evropskom prvenstvu u Pragu sastati i sa selekcijom Izraela

Došli smo do kraja "puta" u kom predstavljamo rivale Srbije na Evropskom prvenstvu, a danas nam je na "meniju" Izrael! Izabranici selektora Gaja Godesa će sa Orlovima koplja ukrstiti 6. septembra u O2 areni u Pragu, a sve sem pobede selekcije Svetislava Pešića bilo bi ogromno iznenađenje. 

Izraelci igraju izuzetno slabo tokom 2022. godine. Upisali su tek jednu pobedu na pet utakmica i to protiv Estonije na domaćem terenu, te na Evrobasket ne dolaze u sjajnom raspoloženju. 

Kao što je očekivano, kostur tima čine igrači Makabi i Hapoel Tel Aviva. Prva zvezda tima je, bez dileme as Vašington Vizardsa Deni Avdijua. Dvojac iz Albe Tamir Blat i Jovel Zusman bi mogli da budu velika opasnost po koš gostiju, a vredi istaći i plejmejkera Partizana Jama Madara koji dobro poznaje neke od naših reprezentativaca. 

Foto: Starsportphoto

Nije Izrael nikada bio "bauk" svetske i evropske košarke. Rezultati koje beleže na prethodnim turnirma su poražavajući, na Evrobasketu 2017. godine igranom kod kuće završili su 21. dok im je najbolji rezultat srbrna medalja iz Italije 1979. godine. Punih 30 godina nisu bili na Mundobasketu, a kako stvari stoje teško da će se naći na spisku učesnika i 2023. godine.

Uz dosta muke je Izrael izborio drugu fazu takmičenja. Usledila je pobeda protiv Estonije, ali i poraz od Finaca koji je plavo-belima ostavio samo teoretske šanse da se našu na Mundobasketu. Danas će u Tel Avivu četa Gaja Godesa dočekuje Švedsku, a eventualni poraz predstavljao bi kraj svih nadanja za odlazak na planetarnu smotru. 

Umeli su Izraelci u prošlosti da iznenade Srbiju, ali uglavnom na kvalifikacionim turnirima. Poslednju pobedu su plavo-beli upisali 2018. godine u borbi za odlazak na Mundobasket. Ipak, Orlovi imaju daleko bolji ukupan rezultat budući da su slavili pet puta i doživeli samo tri poraza!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija