• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2022

07:00

OTKAZI KOJI SU NAS MNOGO BOLELI!  Ove odluke su naiše na SNAŽNE REAKCIJE, NEKE NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI!

printscreen

Košarka

OTKAZI KOJI SU NAS MNOGO BOLELI! Ove odluke su naiše na SNAŽNE REAKCIJE, NEKE NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI!

Podeli vest

Priča o odstranjivanju Miloša Teodosića iz reprezentacije još uvek je aktuelna, a mi vam donosimo par slučajeva iz košarkaške reprezentacije koji takođe digli veliku prašinu

Odavno je jasno da iskusni plejmejker Miloš Teodosić neće biti deo tima na Evrobasketu. Selektor Svetislav Pešić je odlučio da precrta sa spiska čovek koji 15 godina bio deo reprezentacija, a njegov izbor naiša na dosta raznovrsnih komentara.

Nije prvi put da se polemiše oko odluke nekog našeg selektora, pred mnoga takmičenja bilo je situacija koje su naišle na dosta reakcija.

Evo nekih od tih momenata oko koji diglo dosta buke.

Vlada Šćepanović

Nekdašnji igrač  i trener Partizana bio je deo generacije koja je 1998. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Grčkoj, kao i ona koja je bez poraza trijumfovala u Turskoj 2001.godine.

U finalnoj utakmice protiv domaće selekcije, bek iz Kolašin bio u najefikasniji igrač naše reprezentacije.

Čak 19 poena Vlada Šćepanović je postigao u duelu sa Turkom, koji smo dobili rezultatom 78:69.

Ipak, samo godinu dana kasnije za Svetsko prvenstvo u Indijanopolisu, selektor Svetislav Pešić je odlučio da mu Šćepanović nije potreban.

Vlada Radmanović

Upravo na Mundijal 2002. godine u Indijanapolisu, desio se incident kakav se retko viđa na velikim takmičenjima.

Za vreme polufinalne utakmice protiv Novog Zelenda, Svetislav Pešić je odstranio tada mladog i talentovanog Vladu Radmanovića.

Foto: Starsportphoto

Desilo se to na poluvrmenu utakmice, kada je Radmanović nezadovoljan malom minutažom za vreme selektorovog govora uzeo voće iz posude, nakon toga je suspendovan iz reprezentacije.

Reprezentaccija je osvojila zlatnu medalju na Mundobasket, ali tim odličijem se nije okitio Vlada Radmanović.

On se vrlo brzo vratio u reprezentativni tim, ali za vreme njegove aktivne karijere više nismo napravili sličan uspeh, tako ni Vlada Radmanović nije uspeo nikada da osvoji medalju na nekom velikom takmičenju.

Predrag Stojaković

Evropsko prvenstvo 2003. godine poslednje je reprezentativno takmičenje na kom je nastupio Predrag Peđa Stojaković.

Tim na Olimpijskim igrama u Atini sa selektorske klupe vodio je Željko Obradović. Tada se uveliko pričalo da će Stojaković biti u timu.

Ipak, nisu uspeli da postignu dogovor Željko Obradović i Peđa Stojaković, a naš as nikada više nije nastupio za reprezentaciju  i tako je sa 27 godina „okačio nacionalni dres o klin“.

Peđa Stojaković se aktivno bavio košarkom do 2011. godine. Tri puta je učestvao na Ol-star meču, a  u svojoj poslednjoj sezoni osvojio je NBA prsten sa Dalas Maveriksima.

Saša Pavlović

Olimpijske igre u Atini 2004. godine su jedino takmičenje da je Saša Pavlović igrao za repezentaciju.

Čovek koji 10 punih godina igrao u NBA ligi posle OI u Grčkoji nikada više nije bio deo selekcije, iako bi svakako bi ključan faktor u svojim najboljim igračkim danima.

Foto: Starsportphoto

Kada su se razdvojile Srbija i Crna gora, spekulisalo se da će Pavlović iako je rođen u Crnoj Gori igrati za Srbiju, ali to se nikada nije ostvarilo. Takođe, Pavlović nikada nije zaigrao ni za Crnu Goru.

Svakako je Pavlović jedan od bolljih igrača koji su potencijačno mogli mnogo da doprinesu reprezentaciji, ali nisu uspeli.

Vladimir Micov

Sada već penzionisani košarkaš bio gotovo siguran na spisku tadašnje selektora Aleksandra Đorđevića za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Ipak, samo par dana pred odlazak na Mundobasket, desio se incident koji je Vladimir Micov trajno udaljio iz reprezentacije.

Foto: Starsportphoto

U Beogradu na pripremnoj utakmici protiv Novog Zelandam desio se verbalni sukob  Đorđevića i Micova, posle kojeg je bilo jasno da je krilni igrač suvišan u reprezentacije.

Njih dvojica su imali verbalni sukob, a Micov je usled svega toga bacio peški i napustio klupu. Odmah na pres konferenciji posle meč Đorđević jee saopštio da Micov neće biti deo tima.

Srbija je  na tom takmičenju stigla do finala gde je poražena od Sjedinjenih Američkih Država.

Nikola Kalinić i Nemanja Nedović

Pred sam početak priprema za Svetsko prvenstvo  u Kini 2019. godine, selektor Aleksandar Đorđević Đorđević je doneo odluku koja se nije dopala mnogi ljubiteljima košarke.

Naime, on je oldučio da sa spiska precrta tada standardne reprezentativce Nikolu Kalinića I Nemanju Nedovića.

Srbija na to Mundobasketu nije uspela da dođe do medalje iako smo imali veoma jak sastav predvođen Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem, a to je bilo i poslednje takmičenje na kojem nas je vodio Saša Đorđević.

Nikola Jokić

Pred svako veliko takmičenje u poslednjih nekoliko godina svi sa nestrpljenjem očekujemo da li će Nikola Jokić igrati za reprezntaciju.

Dvostruki MVP NBA lige za sada imao samo srebrnu medalju sa Olimpijskih Igara 2016. godine kada je bio jedan od mlađi članova tima.

Foto: Starsportphoto

Nažaost naš centar nije bio deo tima na Evropskom prvenstvu 2017. godine gde smo bili drugoplasirani, kao ni na kvalfikacijama za Olimpijske igre u Tokiju na kojima zbog poraza od Italije nismo ni učestvovali.

Zbog pretrapanog raspored u najjačoj ligi na svetu „Džoker“ nije mogao da obuče reprezentativni dres, ali sada će na Evrobasketu biti deo tima.

I sada smo svi iščekivali da li će Jokić odlučiti da igra na Evropskom prvenstvu, a na sreću svih fanova reprezentacije Srbije odgovor je bio potrvrdan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija