• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

29.08.2022

15:00

MVP REPREZENTACIJA Srbija ima ono što NIKO NEMA, OVA DVA ČOVEKA SU NAŠE BLAGO,  A SADA JE VREME ZA ZLATO!

Starsportphoto

Košarka

MVP REPREZENTACIJA Srbija ima ono što NIKO NEMA, OVA DVA ČOVEKA SU NAŠE BLAGO, A SADA JE VREME ZA ZLATO!

Podeli vest

Košarška reprezentacija Srbije na Evrobasketu će imati MVP-a, NIkolu Jokića i Vasilija Micića

U četvrtak 1. septembra počinje Evropsko prvenstvo u košarci, a naša reprezentacija je po većini kladionionica prvi favorit šampionatu.

Naša reprezentacija u sastavu ima dvostrukog MVP-a NBA lige Nikolu Jokiću, kao i čoveka koji poslednje dve godine bio najkorisniji igrač i osvajač Evrolige Vasilija Micića.

Većina reprezentacija dolazi u svojim najjačim sastavim, te će Evrobasket biti krca najjačim imenima ovog sporta, ali Srbija je država koja ima dva MVP-a dva najjača takmičenja.

NIKOLA JOKIĆ

Dvostruki MVP NBA lige obradovao je celu letos kada je objavio da će ponovo nastupiti u nacionalnom dresu.

Jokić nije bio u sastavu "orlova" od Svetskog prvenstva u Kini kada uprkos veoma jakom sastavu nismo uspeli da osvovjimo medalju.

Njegova odluka da ne igra na kvalifikacijama na Olimpijske igre naišla je na dosta negativnih komentara od fanova ovog sporta.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić

Ipak sda je  Nikola u reprezentaciji,  a njegove partije na pripremnim utakmicama i kvalfikacijama za Mundobasket oduševile su sve.

Suviše je pričati o igračkim kvalitetima čoveka koji uz utakmie u utakmicu ruši NBA rekorde. Igrač Denver Nagetsa ima tek 27 godina  u najboljim igračkim je danima, a sigurno još uvek nije doživeo svoj vrhunac.

Naša reprezentacija nije osvojila zlatnu medalju na nekom takmičenju od Mundobasketa u Indijanapolisu 2002. godine, a sada svi svi priželjkujemo da će Jokić biti ključan faktor u ostvarinju sna koji sanjamo od tada.

VASA MICIĆ

Imao je Micić dosta uspona i padova u svojoj karijeri, ali poslednje dve godine Vasa se svojim fantastičnim partijama isturio kao najbolji plejmejker "starog kontineta".

Dve neverovatne sezone su iza Srbina. Sa Efesom je dva puta bio šampion Evrolige i to kao lider tima.  U oba navrata je bio MVP fajnl-four, a kod prve titule je bio i najbolji igrač celokupnog šampionata.

Foto: Starsportphoto

Vasa Micić

OD 2016. godine Micić je deo reprezentacije, ipak sada je u svojoj punoj zrelosti i prvi put se na nekom velikom takmičenju smatra za jednog od lidera. tima.

Navijači reprezentacije su se zabrinuli kada je Vasa povredio skočni zglob na utakmici protiv Grčke, ali samo par dana kasnije biio je spreman i odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Turske,

Micić je sada u svojim najboljim igračkim danima, u idealnim da kao jedan bude jedan od predvodnika u lovu na medalje.

IDEALAN TANDEM

Po mnogima odnos plejmejkera i centar jedan od ključnih na uticaj na parketu. Mi se tu možemo pohvaliti da imamo dva vrhunska igrača.

To se najbolje moglo videti na pripremnoj utakmici protiv Italije kada su upravo ova dva asa bili ključni za veliki preokret i pobedu.

Odličan igra se nastavila i u narednim mečevima, s tim da Micić nije odigrao drugu polovinu utakmice protiv Grčke, ali tada ga je na više nego dostojan način zamenio Ognjen Jarmaz.

Nema sumnje da će se ova saradnja nastaviti i na Evrobasket, a mi se nadamo da će nam doneti pobednički tron.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija