• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2022

22:13

PREZADOVOLJAN SAM PRISTUPOM! Pešić poziva na OPREZ pred Finsku! (VIDEO)

Starsportphoto©

Košarka

PREZADOVOLJAN SAM PRISTUPOM! Pešić poziva na OPREZ pred Finsku! (VIDEO)

Podeli vest

Selektor Svetislav Pešić govorio je posle treninga u Pragu i najavio duel sa Finskom

Imali su Orlovi danas "odmor" od utakmica nakon dve pobede nad Holandijom i Češkom. Srbija je odradila trening pred duel sa Fincima, a nakon vežbe selektor Svetislav Pešić obratio se srpskim medijima. 

- Prvenstvo Evrope traje dosta dugo i važno je zadržati tenziju, pristup, koncentraciju. Mi smo za vreme boravka ovde u Pragu u procesu pokušaja da podignemo nivo forme. Ovaj trening je bio važan. Akcenat se daje na utakmicu sa Finskom, ali koristimo i veći deo ovog treninga da unapređujemo našu igru, sa aspekta odbrane i napada - rekao je Svetislav Pešić. 

Selektor Srbije potom je detaljno analizirao reprezentaciju Finske koja je u prvom meču poražena od Izraeala, ali je potom slavila u duelu sa Poljacima 

- Finska je poslednjih godina postala ozbiljna reprezentacija. Oni postaju nacionalni junaci, imaju ogroman respekt. Finsku prati publika gde god da se igra i kontinentalna takmičenja doživljavaju posebno. Videli smo Finsku protiv Izraela i pravi timovi, a ovo je prava ekipa sa velikim karakterom, tehnički stalno napreduju. Veruju u trenera i ono što rade i nije ni čudo da su protiv Izraela prezentovali modernu košarku i to posle teškog poraza od Izraela. To je za njih bila jedna od najvažnijih utakmica u grupi. Vidite kako su se vratili kolektivnom igrom. Jedna od najboljih utakmica od svih reprezentacija koje su ne samo ovde, već i u drugim grupama. Tim bez velikih zvezda, izuzev Markanena i Salina koji je ključ njihove igre. On je dugi niz godina noseći igrač u španskoj ligi, jako su agresivni u tranziciji, u kontrama. Imaju samopouzdanje, ruka im je stalno u pravcu šuta. Samo jedan igrač za ove dve utakmice nije šutirao za tri poena. Teško ih je braniti jer su petice, koje nisu klasične petice, već su to četvorke koje mogu da igraju spolja i unutra. To je karakteristika Finske i to je za svaku ekipu teško braniti - dodao je selektor Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Interesovalo je novinare da li je Finska najteži rival Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa. 

- Svaki sledeći rival ima svoje kvalitete i težak je na svoj način. Poljaci su takođe interesantna ekipa, igrali su dosta kvalitetnih pripremnih utakmica, sa najboljim ekipama Evrope. Imaju kompletnu ekipu, sastav koji je pun centrima, bekovima, šuterima... Neobične su ekipe, svi se razlikuju. Izrael i Finska su za svakog rivala nezgodne zato što nemaju igrače na tačno određenim pozicijama. Ovde je sve toliko ’razbacano’ po terenu, da ne znaš ko koju poziciju igra, što je teško za odbranu da pročita. Utisak nam je da igramo protiv ’pravih’ ekipa, da se te situacije jedan na jedan reše. Moramo stvarno da odigramo dobru utakmicu, da nam ne pobegnu iz ruke - objasnio je Pešić. 

Tokom dana desila su se tri velika iznenađenja. Litvanije je izgubila od Nemačke, potom i Slovenci od Bosne i Hercegovine, a tokom dana je pao i svetski prvak Španija. Furija je poražena u duelu sa Belgijancima. 

- Litvanci su izašli na teren protiv ekipe pune samopouzdanja i kvaliteta. Izgubili su sve utakmice na jedan poen i šut. Računajte ono što sam govorio ranije – Nemačka igra pred svojom publikom i odavno nisu imali bolju ekipu, još od vremena Novickog ili kada sam ja vodio reprezentaciju. Ova ekipa ima dosta dobrih igrača, ne samo u NBA, već i Evroligi. Nije mi to iznenađenje, pa ni da je Litvanija dobila. U ostalim utakmicama videli ste koliko je važan pristup, ponašanje, karakter, kao što to BiH pokazuje. Možda jeste iznenađenje, ali su sa svim ekipama protiv kojih su igrali bili su u poziciji da dobiju. Biće tu svega, turnir se igra svaki dan. Naporno je ovo Evropsko prvenstvo - jasan je srpski selektor. 

Za kraj, selektor je pohvalio odnos igrača prema treninzima i utakmicama. 

- Dobro pitanje da i ja malo kažem nešto o njima, a ne vi stalno da pitate igrače o treneru. Sve se promenilo. Vrlo sam zadovoljan, pristupom pre svega, komunikacijom, privatnom i na terenu, jer je to jako važno. Njihova ogromna posvećenost je bitna, svaki dan žele da budu bolji i to meni olakšava posao. Pričao sam već o motivaciji, ako izgubiš utakmicu ovi što ne ulaze dovoljno duboko u razloge poraza kažu: ’Pa da, nije trener dovoljno dobro motivisao ekipu, pa je zato poraz’. Ne ulazi se u suštinu analize, niko ne pita ko motiviše tog trenera, jer i on živi od neke motivacije. Pre svega da nešto što postavi, da se to izvrši. Ne zato što mora, već da se uradi to sa entuzijazmom. Mi to imamo - podvukao je Pešić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

NOVI CIKLUS PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO": NIS će sa 144,5 miliona dinara podržati projekte „zelene" energije u lokalnim zajednicama
Društvo

NOVI CIKLUS PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO": NIS će sa 144,5 miliona dinara podržati projekte „zelene" energije u lokalnim zajednicama

Kompanija NIS raspisala je konkurs u okviru svog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno" za finansiranje projekata u ključnim lokalnim samoupravama u kojima posluje. Fokus ovogodišnjeg ciklusa je ulaganje u oblast obnovljivih izvora energije, a NIS će u podršku projektima iz ove oblasti uložiti 144,5 miliona dinara.

08.07.2024

15:28

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija