• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2022

16:23

DRAMA U GRUPI B EVROBASKETA! Francuzi sprečili BLAMAŽU protiv Bosne i "ZAKUVALI" situaciju!

Tanjug/AP

Košarka

DRAMA U GRUPI B EVROBASKETA! Francuzi sprečili BLAMAŽU protiv Bosne i "ZAKUVALI" situaciju!

Podeli vest

Košarkaši Francuske savladali su Bosnu i Hercegovinu sa 76:65 u četvrtom kolu Evropskog prvenstva

Uspela je selekcija Bosne i Hercegovine da napravi veliko iznenađenje protiv Slovenije i savlada prvaka Evrope u trećem kolu grupne faze na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta. Dalo je to veliko samopouzdanje izabranicima Adisa Bećiragića, a na krilima tog trijumfa uspeli su da pošteno namuče Francusku. Ipak, Zmajevi nisu imali snage za kompletno čudo u Kelnu, budući da su u triler završnici Trikolori bili "mirniji" - 76:65.

Bilo je jasno od starta prvenstva da Francuzi nisu na svom prepoznatljivom nivou. Lagani poraz od Nemačke otvorio je brojna pitanja, a današnja bleda partija protiv Bosne i Hercegovine samo potvrđuje tvrdnju da ekipa Vensana Kolea nije na potrebnom nivou za ovogodišnji Evrobasket, makar u grupnoj fazi. 

Ponovo Rudi Gober nije bio na svom nivou, iako je na terenu poveo gotovo 25 minuta. NBA zvezda je meč završila sa 11 poena i 10 skokova. Slična situacija je i sa Evanom Furnijeom koji je pogodio svega dve trojke iz osam pokušaja, ali se u periodu loše igre Trikolora "probudio" Geršon Jabusele i sa 15 poena vodio Francuze do trijumfa. 

Foto: Tanjug/AP

Imali su Bosanci svoje šanse u finišu, ali je meč prelomila velika greška Jusufa Nurkića na tri minuta do kraja. Centar Portlanda je izgubio loptu na sredini terena, Jabusele je u kontri lagano zakucao i doneo Francuskoj pet poena prednosti. Ispostaviće se - nenadoknadivih za Bosnu i Hercegovinu. 

Ponovo je izuzetan bio Miralem Halilović sa 14 poena i pet skokova, Nurkić je dodao 14 koševa uz deset skokova, a Džon Roberson je ubacio 13. Nešto slabiji anas je bio Džanan Musa koji je stao na 14 poena. Nasuprotot tome, pored pomenutog Furnijea sa 14 poena i Jabuselea sa 15, istakao se Toma Ertel sa tri trojke i 14 koševa. 

U poslednjem kolu Bosna i Hercegovina će igrati protiv Litvanije, dok će Francuzi ukrstiti koplja sa Slovenijom. Nema sumnje da nas do kraja grupne faze u Kelnu očekuje prava drama budući da je Nemačka jedini sigurna putnik u narednu fazu takmičenja sa tri pobede u prva tri kola. 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Direktor Pravosudne akademije: Novi zakon donosi brojne novine
Društvo

Direktor Pravosudne akademije: Novi zakon donosi brojne novine

Nacrt zakona o Pravosudnoj akademiji (PA) kojim se usklađuje rad ove institucije sa ustavnim izmenama, odlukom Ministarstva pravde upućen je 12. septembra na mišljenje Venecijanskoj komisiji o usklađenosti sa standardima Saveta Evrope, a direktor PA Nenad Vujić ističe da se u nacrtu posebno vodilo računa o statusu sudijskih i tužilačkih pomoćnika i savetnika u najvišim sudovima.

27.09.2024

14:24

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija