• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2022

23:20

SELEKTOR PEŠIĆ KRITIKUJE UPRKOS POBEDI! Nisam zadovoljan odbranom!

Informer

Košarka

SELEKTOR PEŠIĆ KRITIKUJE UPRKOS POBEDI! Nisam zadovoljan odbranom!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Izrael u 4. kolu Evropskog prvenstva i zadržala maksimalan učinak u svojoj grupi

Nije krio zadovoljstvo selektor Orlova Svetsilav Pešić posle novog trijumfa na Evrobasketu, koji je njegove izabranike primakao osvajanju prvog mesta.

Selektor je bio oduševljen brojem postignutih poena, ali ne i defanzivnim zadacima.

- Sa odbranom nikada nismo zadovoljni, jer je to naša baza. Organizovati odbranu protiv ekipe kakva je Izrael, koja je jako brza nije lako. Naš najveći problem je to što nismo defanzivne skokove pretvarali u kontre. Više smo mislili na naš napad, nismo dovoljno trčali, previše smo igrali pozicionu igru. To nas ne zadovoljava, želimo da defanzivne skokove pretvorimo u rezultatsku korist. Malo smo se opteretili sa faulovima, došle su neke povrede koje su nas poremetile. Svaki dan se nešto desi, to nas pomalo poremeti, to i igračima smeta“. - rekao je Svetislav Pešić, a potom nastavio:

- Ukupno gledano, imali smo zadatak da zaustavimo Avdiju i to nije bilo loše. On obično ima između 15-20 poseda što nije lako spustiti, mi smo bili solidni, ali uvek može i bolje.

Pešić smiruje loptu i ne želi euforiju:

- Srbija mora da ostane skromna i smirena ako želi da nastavi hod pobedničkom stazom... Osim toga, jedna smo od retkih nepobeđenih ekipa na turniru. Nemojte previše da se pravimo važni. To što verujete u nas daje nam posebnu energiju. Samo nemojte da očekujete da svaku dobijamo 20 razlike. Budimo smireni i radimo posao, hajde da ne budemo navijači. Pogledajte šta se dešava u drugim grupama, favoriti gube utakmice.

Kari napominje da je meč sa Izraelom primer da ne smemo da se zalećemo.

- Mi ne potcenjujemo nijednog protivnika, ostajemo skromni i verujemo u naše mogućnosti. Znali smo da će biti teška utakmica, pogotovo posle Finske. Ponoviti takvu utakmicu bilo je dosta zahtevno. Nije to samo fizička potrošnja, već i mentalna, motivacijska. Naši igrači su sinoć igrali fenomenalno 30 minuta, taman da su se pojavile i neke mnogo bolje ekipe teško da bi nas neko sprečio u našim namerama“.

Osvrnuo se i na utakmicu sa Izraelcima.

- Utakmica je završena, pobedili smo. Znali smo da nas čeka težak meč protiv Izrael koja je igrala košarku koja je imala sve – odbranu, rotacije, napad... I pored toga postigli smo 89 poena. Ne uz visoke procene ili dobar napad, ali pobedili smo i ubacili visok broj poena. Svaka utakmica je novo iskustvo. Najvažnije je da smo pobedili, nadam se da ćemo naučiti nešto iz ovog iskustva.

Nije propustio Kari i da naglasi na dosadašnja iznenađenja na Evrobasketu.

- Videli ste i u drugim grupama da favoriti gube utakmice. Zašto je tako, treba da pitate njih. Mi smo tu gde smo pred poslednje kolo - istakao je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija