• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

14:33

LUKA DONČIĆ TUŽIO ROĐENU MAJKU! Isplivao prljav veš Slovenca!

USA Today

Košarka

LUKA DONČIĆ TUŽIO ROĐENU MAJKU! Isplivao prljav veš Slovenca!

Podeli vest

Košarkaški as Slovenije Luka Dončić navodno je u svađi sa majkom Mirjam Poterbin koju je tužio

Slovenački mediji prenose da je Luka Dončić podneo zahtev Kancelariji za patente i žigove SAD (USPTO) da se poništi registracija zaštitnog znaka "Luka Dončić 7" koji je već godinama u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin.

Dončić tužio majku

Reprezentativac Slovenije želi punu kontrolu nad brendovima koji nose njegovo ime, da sve pređe u njegove ruke, pa je nastao haos. Njegova majka Mirjan Poterbin u više navrata je to stopirala. 

Američki novinar Mark Stajn prenosi da nesuglasice traju od 2018, prve Dončićeve sezone u NBA ligi, a kada je i predao saglasnost majci da registruje njegovo puno ime kao zaštitni znak. Osamostali se,želeo je sam da brine o svemu, pa su nastali problemi sa njegovim zaštitnim znakom "Luka Dončić" nije rešen.

Dončić je navodno tražio da se poništi brend "Luka Dončić 7", što je njegova majka tada odbila. Posle brojnih pokušaja i pregovora o prenosu kontorle nad pravima, preko advokata, Dončić je u julu 2021. godine pisanim putem saopštio da želi da poništi pomenutu saglasnost. U tužbi stoji da Dončić nije povezan sa tim brendom, da on ne odobrava stavljanje robe i usluga pod tim imenom.

Foto: reuters

Luka Dončić

Stajn je preneo da Dončić više nije povezan sa kompanijama koje poseduju i brodaju brend "Luka Dončić 7" i koji upravljaju sajtom sa njegovim imenom, a nada se da će ove peripetije što pre biti rešene.

Mnogima je bilo čudno zašto nema Mirjam na Evropskom prvenstvu, jer često dolazi na NBA utakmice kako bi ga pratila i navijala za njega.

Mirjam je na pisanja medija reagovala tako što je na Instagramu podelila fotografiju na kojoj je Luka kao dete na proslavi rođendana.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija