• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

18:51

NURKIĆ BESAN NAKON ELIMINACIJE! Da li nas FIBA želi u drugom krugu!? O SUDIJAMA neću ni da pričam...

Tanjug/AP

Košarka

NURKIĆ BESAN NAKON ELIMINACIJE! Da li nas FIBA želi u drugom krugu!? O SUDIJAMA neću ni da pričam...

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Litvanije pobedila je danas selekciju Bosne i Hercegovine 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) u meču poslednjeg, petog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Kelnu

Litvanija je zabeležila drugu pobedu na EP i na kraju je osvojila četvrto mesto u grupi B. Košarkaši Litvanije će u osmini finala igrati protiv Španije, koja je osvojila prvo mesto u grupi A. BiH je peta i završila je takmičenje na EP. Prva zvezda Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić analizirao je sve što se desilo nakon utakmice, a dotakao se i sudija. 

- Čestitam Litvaniji na pobedi. Žao mi je, kako smo imali respekt i poštovanje ovih par utakmica, mislio sam da ćemo imati više... Ali nećemo se žaliti na sudije, imali svoje šanse, dali smo sve od sebe - budite sigurni u to. Momcima svaka čast za sve od prvog dana, dali smo sve od sebe - istakao je Nurkić za "Sportklub" nakon eliminacije sa Evrobasketa. 

Foto: AP/Kevin C. Cox

Iako je Bosna i Hercegovina završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu ove godine, Nurkić ističe da je zadovoljan izdanjem njegovih saigrača na kontinentalnoj smotri nakon svega što se desilo uoči turnira. 

- Nisam razočaran apsolutno, takva je situacija. Kroz šta smo sve prošli... Trenera dobjiete dve sedmice pred početak Eurobasketa, a očekivanja u našoj državi nikad ne manjka. Pokušali smo da damo sve od sebe, ali nemam šta da zamerim ni sebi, ni igračima, ni treneru, u jako nezgodnu situaciju je stigao - rekao je Jusuf Nurkić.

NBA as je potom "pecnuo" i FIBA, a nakon toga se dotakao i situacije unutar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. 

- Nije sve ni do sportske sreće, ima i do kriterijuma, da li FIBA hoće BiH u drugom krugu. Ipak, dali smo sve od sebe. Bosna i Hercegovina mora dati sve od sebe da imamo pripreme, nacionalne saveze u svim sportovima, a onda da se nadamo nekom rezultatu - dodao je centar Bosne i Hercegovine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija