• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

22:27

STOTKA NEMAČKE ZA KRAJ! Mađari ISPALI sa Evrobasketa bez pobede!

Tanjug/AP

Košarka

STOTKA NEMAČKE ZA KRAJ! Mađari ISPALI sa Evrobasketa bez pobede!

Podeli vest

Košarkaši Nemačke savladali su večeras u Kelnu Mađarsku sa 106:71 (22:19, 32:20, 27:19, 25:13) u poslednjem meču petog kola B grupe i kompletne grupne faze Evrobasketa

I pre meča protiv Mađarske, domaćin je znao da će biti drugoplasirani tim grupe i da će u osmini finala igrati protiv Crne Gore, ali to ga nije sprečilo da ubaci čak 106 poena i četvrtom pobedom okonča grupnu fazu.

Mađarska je takmičenje završila sa svih pet poraza. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kristijan Zengfelder sa 22 poena, dok je Maodo Lo dodao 21 poen, a Nils Gifaj 19 poena.

Foto: Tanjug/AP

U selekciji Mađarske istakao se Zoltan Perl sa 15 poena, a 13 je postigao Silard Benke. Ranije danas u B grupi Litvanija je savladala Bosnu i Hercegovinu sa 87:70 i zauzela četvrtu poziciju, pa će u osmini finala igrati sa Španijom koja je prvoplasirani tim A grupe.

Slovenija je bila bolja od Francuske 88:82, uz 47 poena Luke Dončića, i završila kao lider grupe, pa će joj rival u osmini finala biti Belgija. Tabela B grupe: Slovenija 4-1, Nemačka 4-1, Francuska 3-2, Litvanija 2-3, BiH 2-3, Mađarska 0-5.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija