• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2022

23:26

POSLE INDIJANAPOLISA SAM HTEO U PENZIJU, ALI ETO... Pešić se PRISETIO poslednjeg ZLATA, A NJEGOVA SRBIJA GRABI KA NOVOM! (VIDEO)

informer.rs

Košarka

POSLE INDIJANAPOLISA SAM HTEO U PENZIJU, ALI ETO... Pešić se PRISETIO poslednjeg ZLATA, A NJEGOVA SRBIJA GRABI KA NOVOM! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Poljske rezultatom 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19) u poslednjem meču petog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu

Naša selekcija je osvojila prvo mesto u grupi sa pet pobeda i u nedelju će u osmini finala igrati protiv Italije, koja je osvojila četvrto mesto u grupi C. Orlovi su u direktnom okršaju za prvo mesto izašli na kraj sa Poljskom, a selektor Srbije Svetislav Pešić ističe da je zalaganje i energija ključ naše pobede. 

- Dve najvažnije stvari su energija i zalaganje. Čestitam mojim igračima, imali smo ogromnu energiju od samog starta, koncentracija na visokom nivou, posebno u odbrani. Kada pravimo dobre odluke u odbrani sve ide lakše u tranziciji i napadu. To je razlog što smo na poluvremenu imali 70 odsto uspešnosti šuta. Nikola Milutinov je ponovo sa nama, potrebno mu je vreme, ali je pokazao da sa velikim zalaganjem može sve - kratko je na engleskom rekao Svetislav Pešić. 

Dotakao se selektor Srbije nakon toga i partiji Nikole Milutinova koji se nakon virusa vratio u tim, odigrao važnu ulogu i meč završio sa 16 postignutih poena. 

- Odigrao je gotovo 20 minuta večeras, pokazao je da je motivisan i koncentrisan. Nadam se da ćemo u ova dva dana i njega i Vanju Marinkovića vratiti u ritam. Utakmica protiv Italije će biti zahtevna, biće potrebno da zadržimo fokus i odbranu koju smo večeras igrali. Onda je svima teško, a za nas lakše da pronalazimo dobra rešenja - dodao je selektor Srbije.

Na današnji dan Svetislav Pešić je sa selekcijom Jugoslavije pre 20 godina osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu. Selektor ističe da je tada razmišljao o penziji, ali da još uvek radi posao koji voli. 

- Verovatno se ne bih ni setio, ali to je jedan od događaja koji me je motivisao da nastavim. Rekao sam kada smo dobili zlatnu medalju tada, a tada su Nemci bili sa leve strane. Tamo je bilo deset mojih igrača, među njima i moj sin Marko sa bronzom. Pitao sam se tada šta ja još hoću u životu da uradim. Bio je to fantastičan osećaj, zvao me tada brat i rekao mi da idem u penziju, ali eto još nisam - podvukao je Svetislav Pešić.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija