• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2022

10:28

SLAVNI KOŠARKAŠ O ODLUCI HRVATA NA EVROBASKETU: ČUDNO MI JE TO! Mi se kalkulacijama nismo bavili...

reuters

Košarka

SLAVNI KOŠARKAŠ O ODLUCI HRVATA NA EVROBASKETU: ČUDNO MI JE TO! Mi se kalkulacijama nismo bavili...

Podeli vest

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Ukrajine 90:85 u meču petog kola grupe C na Evropskom prvenstvu, a još uvek ne prestaju priče oko kalkulacija Hrvata u nameri da izbegnu Srbiju

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena sa ovih prostora Nikola Plećaš u izjavi za hrvatski "T-Portal" je poručio da mu je čudna odluka reprezentacije Hrvatske.

- Pratim Eurobasket koliko stignem u Istri, nedaleko od Fažane, gde imam vikendicu, i rezultat Hrvatske za sada je dobar, ali videćemo ćemo dalje šta će napraviti naši igrači. Nas starije igrače ionako niko ne pita za mišljenje, odnos prema nama gotovo da ne postoji i gledam utakmice isključivo navijački, tako da vam neću komentarisati Amerikanca u našem sastavu ili taktiku trenera Mulaomerovića- rekao je Plećaš.

Foto: Starsportphoto

 

Slavni as je bio srebrni sa Jugoslavijom 1968. godine na Olimpijskim igrama u Meksiku, a dve godine kasnije i zlatan na Svetskom prvenstvu u Ljubljani.

- Kad smo mi igrali, uvek smo bili sigurni da ćemo osvojiti medalju i imali smo visoku poziciju u evropskoj i svetskoj košarci. Svi su želeli da nas izbegnu, a kalkulacijama se nismo bavili. Ako u sportu želiš napraviti rezultat, onda uvek moraš igrati na pobedu. A ako želiš dobiti mentalitet pobednika, onda baš u svakoj utakmici moraš igrati punom snagom i tu nema mesta kalkulacijama i kojom ćeš razlikom dobiti. Zato mi je ta odluka čudna... - objasnio je Plećaš, inače Srbin iz Hrvatske.

Njemu nije jasno zbog čega je Hrvatska izabrala da ide na Finsku, pošto smatra da su jači od Poljske sa kojom su mogli da igraju, a ne sviđa mu se ni košarka Hrvata bez pravog plejmejkera.

- Pa kako je moguće da od svih mogućih igrača koji postoje na ovim prostorima treneri nisu bili sigurni baš ni u jednog plejmejkera koji bi mogao igrati na visokom nivou? Ko je za to kriv? Pa eto, zato je i angažovan stranac, ali to je posebna priča- zaključio je Nikola Plećaš

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija