• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2022

14:00

SRBIJA DOBILA RIVALA U ČETVRTFINALU EP! Neviđena DRAMA u meču Francuza i Turaka! PREOKRET I PRODUŽETAK JE ODLUČIO! Evo ko ide na megdan Orlovima! (VIDEO)

Reuters

Košarka

SRBIJA DOBILA RIVALA U ČETVRTFINALU EP! Neviđena DRAMA u meču Francuza i Turaka! PREOKRET I PRODUŽETAK JE ODLUČIO! Evo ko ide na megdan Orlovima! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Berlinu, pošto je posle produžetka savladala selekciju Turske rezultatom 87:86 (po četvrtinama 18:11, 25:24, 6:22, 28:20, 10:9)

Kakav triler u duelu Francuske i Turske! I najveći kritičari ne bi mogli da nađu "dlaku u jajetu", na ono što su prikazale ove dve selekcije u premijernom meču osmine finala Evrobasketa.

Od sjajnih poteza, uzbuđenja, drame, do produžetka koji je odlučio da Francuska ide na megdan Orlovima ili Azurima.

Francuska je odlično ušla u meč i ekspresno povela sa 7:0, da bi posle tajm-auta Atamana Turska zaigrala mnogo bolje i uhvatila rezultatski priključak.

Ipak, novom serijom Trikolori su pobegli do prve dvocifrene prednosti (18:8) i vođstvom od 18:11 mirnije ušli u drugi kvartal.

Tamo je usledio još jedan loš period turske selekcije, što su Galski petlovi iskoristili i sjajnom realizacijom u napadu otišli na maksimalnih 16 poena viška (31:15).

Nisu se predavali Turci, iako lišeni pomoći jednog od najboljih igrača povređenog Šejna Larkina (završio učešće na EP), postepeno su topili prednost rivala i do poluvremena uspeli da spuste minus na samo pet koševa zaostatka (40:35), međutim, Francuzi su novim poenima na velikom odmoru imali vođstvo 43:35.

A onda je Turska eksplodirala u trećem kvartalu i sa 16 poena "počistila" Trikolore (22:6), koji su nemoćno gledali kako Bugrahan Tundžer nemilice zatrpava obruč Francuza.

Situacija se promenila za 180 stepeni, pa su Atamanovi izabranici od debelog minusa, došli do najvećeg vođstva (57:49), sa kojim su ušli u poslednjih deset minuta.

Usledila je potom rezultatska klackalica, rivali su se smenjivali u vođstvu. U samom finišu, posle rampe Gobera i osvojene lopte, Ertel je poentirao za tri i doveo Francuze u vođstvo (71:69), ali su odgovorili Turci na isti način i novom trojkom ponovo poveli (72:71).

Na minut do kraja, Furnije je pogodio za 73:72 u korist Francuza, a onda faulirao Furkana Korkmaza u šutu za tri i napravio tehničku.

Korkmaz je iskoristio sva tri "penala" za 75:73, pa je u poslednjem minutu, da bi zatim Furnije nagazio aut liniju i lopta je pripala Turskoj.

Usledili su potom poeni Korkmaza sa bacanja za 77:73, na drugoj strani Ertel je postigao koš smanjivši na 77:75, dok je sa "penala" kod Turske Osman promašio oba bacanja.

U novom napadu Francuske na šest sekundi pre kraja, Furnije je promašio, a Gober zakucao loptu u koš za produžetak - 77:77! 

Brza četiri poena na startu nastavka odveli su Trikolore na 81:77, ali su Turci odgovorili trojkom (81:80). Koševi Mbaeja i Korkmaza doneli su novo izjednačenje, a još jedna trojka Evana Furnijea donela je Galskim petlovima 87:82.

Išao je Tundžer do kraja i pogodio za 87:84 na početku poslednjeg minuta produžetka, a novu grešku u napadu Francuza Turci kaznili za 87:86.

Gober je promašio oba bacanja, ali na sreću Francuza Turci nisu iskoristili poslednji napad.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rudi Gober sa 20 poena, dok su po 13 postigli Toma Ertel i Evan Furnije.

Kod Turske dominirao je Tundžer sa 22 koša, Furkhan Korkmaz je postigao četiri manje, dvocifreni su još bili Sanli sa 12 i Čedi Osman koji je dodao 11 poena.

Srbija će, dakle, ukoliko eliminiše Italiju u osmini finala (nedelja, 18) igrati protiv Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Taj meč igra se 19. septembra u Berlinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

Samo da ne ispadne da je rivala dobila Italija. Naš narod kaže: Prvo skoči pa onda kaži “hop”.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija