• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2022

10:38

BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE U TRANSU: Ovo što igra Srbija je POEZIJA, RAPSODIJA... Podsećaju me na Jugoslaviju iz 1989. godine

Pedja Milosavljević

Košarka

BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE U TRANSU: Ovo što igra Srbija je POEZIJA, RAPSODIJA... Podsećaju me na Jugoslaviju iz 1989. godine

Podeli vest

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske, Aco Petrović, nastavlja da se divi košarkašima Srbije

Aco Petrović je oduševljen igrom Srbije na Evropskom prvenstvu. Orlovi će se u nedelju od18 časova (RTS1) sa Italijom boriti za mesto u četvrtfinalu takmičenja, a tamo ih čeka Francuska koja je eliminisala Tursku. 

Ovo što igra Srbija je poezija.

Petović je u popularnom podkastu "Inkubator" izneo brojne pohvle na račun Pešićevog tima.

- Kada je Pešić, stari lisac, napravio to što je napravio sa Teodosićem, čak ni FIBA u svom renkingu pred Eurobasket ih nije bila videla među prve četiri Mislim da su bili peti... - kazao je Petrović i nastavio sa hvalospevima:

Foto: Starsportphoto

Aco Petrović oduševljen Srbijom

- Fantastično posložena ekipa. Gledao sam sve utakmice, igraju sjajno. To je košarka koju bih voleo da ja kao trener voleo da moja ekipa, moja reprezentacija ili klub igraju tako. Ali, za to treba da imaš dva MVP-a. Jedan je Micić iz Evrolige, a drugi je Jokić iz NBA. Niko ne priča da im fali Bogdanović, da nije došao Bjelica, ali igraju sa toliko šarma tu košarku da sada izgledaju najozbiljnije na Eurobasketu.

Kaže da ga Srbija podseća na šampionski tim Jugoslavije iz 1989. godine.

- Dugo nisam video reprezentaciju da se tako dobro dodaje. Kad posle skoka krenu u tranziciju, to je rapsodija. Na taj način je igrala famozna reprezentacija Jugoslavije 1989. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Isti stil. Dražen je bio plej, a tu su bili još Kukoč, Divac, Rađa, Danilović... Gledam sve utakmice, ali onog utakmica krene - gledam je sa uživanjem.

Foto: Pedja Milosavljević

Srbija

Ne igra niko lepšu košarku od Srbije... Slovenija igra nešto drugo, oni igraju izolaciju ili pik sa Dončićem, najdominantiji igrač proizvodi poene - treba 47 poena, ispuni, treba 13 asistencija - ispuni. Obe reprezentacije su vrhunske, ali na različitim nivoima. Ovo što igra Srbija je poezija.

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija