• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

12.09.2022

14:09

PROSLAVLJENI SRPSKI AS BRTUALNO ISKREN: OVO JE BRUKA, Pešić je jedini KRIVAC! Nisam spavao noćas! Jokić je bio fenomenalan, a kada igra TEO...

Insajder

Košarka

PROSLAVLJENI SRPSKI AS BRTUALNO ISKREN: OVO JE BRUKA, Pešić je jedini KRIVAC! Nisam spavao noćas! Jokić je bio fenomenalan, a kada igra TEO...

Podeli vest

Nacija je verovala u košarkaše, već su bili viđeni na čuvenom balkonu, nadali smo se zlatu, ali smo kofere spakovali već na startu nokaut faze takmičenja. Italijani su nas surovo vratili u realnost dok smo mi maštali o najsjajnijem odlilčju. Proslavljeni košarkaš i nekadašnji as Partizana, Goran Grbović, za Informer.rs pričao je o debaklu "orlova" na Evrobasketu

Imala je Srbija sve u svojim rukama u prvom poluvremenu, ali je u drugom usledio neverovatan pad! 

Italijani su iskoristili sve mane izabranika Svetislava Pešića i znalački ih kaznili. Retko ko je verovao da će Srbija sa dva MVP-a i trenerom koji iza sebe ima impresivnu karijeru i rezultate ovako podbaciti. 

Foto: fiba.com

 

U superlativu je Goran Grbović govorio o Pešiću i našim reprezenttivcima uoči Evrobasketa. Za njih je rekao da su inteligentni, za njega da je lukav, a posle debakla stajao je iza svojih reči, ali je surovo iskreno prokomentarisao dešvanja. 

Upitali smo bivšeg reprezentativca Jugoslavije da li ovo smatra lošim danom ili je nešto drugo razlog katastrofalnog izdanja Srbije?

- Verujte mi, nisam spavao noćas, još sam zbunjen. Da li su u sportu dozvoljeni loši dani, posebno u eliminacijama? Pogrešno je bila postavljena cela postavka igre. Ovo je bila identična utakmica kao ona u kojoj smo se borili za Olimpijske igre - počeo je priču Grbović za Informer.rs.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Uoči Evropskog prvenstva nekadašnji košarkaš Partizana je uporedio nacionalni tim sa formulom, rekavši da je Vasilije Micić vozač, Nikola Kalinić motor, a Nikola Jokić vlasnik, dok su ostali važni inženjeri, a evo šta sada misli:

- Smatram da su inženjeri zakazali! Jokić je bio fenomenalan sa 32 poena (šutirajući 8/14), uz 13 skokova i četiri asistencije, ali ostali nisu bili na visini zadatka i to je činjenica. Uzrok je loša postavka napada i odbrane protiv ekipe koja nema centra. Nisu Italijani uspeli da isporovociraju Jokića, ali jesu druge. Raširili su nas, uvukli u bržu igru, pogađali su, a mi promašivali! Imali su fantastičan procenat!

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Micić, Jaramaz, Kalinić, Gudurić, Milutinov - ovako je izgledala prva petorka Srbije na početku poslednje deonice meča, kada smo imali dva poena prednosti.Podigla se prašina zbog ove odluke Svetislava Pešića, kojeg je naš sagovornik uvek i na sva usta hvalio.

- Uh! Spora petorka, koja je brzo šutirala! Trebalo je da uspore Italijane, a mi smo brzo završavali i promašivali! Na sve to, neshvatljivo je da su nas u prvom poluvremenu nadskočili. I dalje stojim iza toga da je Kari lukav trener, ali kada dođete u situaciju da ako izgubite meč idete kući, onda na parketu mora da se da 200 odsto mogućnosti! Ako se ne shvati da neka utakmica može biti poslednja, onda je to problem. Igrači nisu bili dovoljno skoncentrisani, a Italijani su igrali kao da im je život u pitanju.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Nećemo mnogo okolišati, da li je Svetislav Pešić krivac za debakl?

- Da! Uvek je trener jedini krivac. Kada se pobedi, veličaju se igrači, kada se izgubi, trener je kriv. Zna to i on, tu nema milosti i tetošenja. To znaju svi koji se bave košarkom, trener je taj koji postavlja strategiju i taktiku, a odgovor Italijanima je bio mlak sa sporom petorkom.

Da li je hrabra odluka da otera Teodosića (bez istinitog objašnjenja) bila greška?

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Kada igra Teo, igra se drugačije! Ipak, ja nisam video grešku u pripremnim i kvalifikacionim utakmica, ali ni sada u grupnoj fazi. Da smo igrali 50% odbranu protiv Italijana kao tada, mi bi prošli dalje! Ne znam šta se dogodilo! Mi nemamo klasičnog plejmejkera. Vasa je kombo, fantastičan igrač, ali je više 1 na 2, nego 2 na 1, ali je dao sve od sebe. Mentalno nismo dorasli zadatku, ovo je šteta i bruka! Bolji smo od Italijana za bar 10 poena razlike, a da igramo još 100 puta mislim da nas ne bi pobedili - zaključio je za Informer.rs Goran Grbović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Da čujem sada one što su onako pljunuli na Tea. Da čujemo KSS. Svi napolje na čelu sa danilovićem.

Baki

pre 1 godinu

Utisak je da se Pešić ovetio za sve kritike koje je dobio oko izbora igrača za EP.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija