• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sofija Marjanović

13.09.2022

15:14

U Srbiji bih bio Bog, a u Italiji sam klovn! POCEKO ISKREN DO KOSKE! Otkrio šta je radio u svlačionici: Falilo je pivo i da dignem noge...

Starsportphoto©

Košarka

U Srbiji bih bio Bog, a u Italiji sam klovn! POCEKO ISKREN DO KOSKE! Otkrio šta je radio u svlačionici: Falilo je pivo i da dignem noge...

Podeli vest

Selektor Italije Đanmarko Poceko kaže da bi u Srbiji bio Bog da je ostvario veličanstvenu pobedu na Evrobasketu kao što je to učinio protiv „orlova“

Italija je eliminisala Srbiju u nedelju i poslala ih kući već posle osmine finala. To gotovo niko nije očekivao, a Đanmarko Poceko pravio je šou tokom meča, nakon što je isključen i celo veče. Pričao je na srpskom, psovao i grlio prvu zvezdu Grčke Janisa Adetokumba.

Danas se u hotelu „Šeraton“ u Berlinu ponovo obratio javnosti uoči sutrašnjeg četvrtfinalnog meča sa Francuskom (17.15), ali je najviše pričao o pobedi nad Srbijom.

Na zanimljiv način prokomentarisao je to što u Italiji košarka nije toliko važna kao u Srbiji, zbog čega njegov tim nije dobio veliki prostor na naslovnoj strani čuvenog lista „Gazeta delo sport“.


- Kod nas svi vole fudbal, ali mi radimo sve da pokažemo da moraju i nas da prate, jer će se zabaviti. U Srbiji je drugačije, košarkaši su božanstvo, a u Italiji sam ja klovn.

Pogrešan pin

Poceko kaže da mu je strašno žao srpskih košarkaša.

- Naravno da sam popričao sa svakim srpskim igračem. Bio sam mnogo ljut kada smo izgubili od Srbije na turniru u Hamburgu, a oni su bili mnogo fini prema meni. Volim ih mnogo... Znam da su bili tužni, znam srpske igrače i koliko vole strastveno vole da igraju košarku. Hteo sam da ih ispoštujem. 

Foto: Pedja Milosavljević

Đanmarko Poceko i Svetislav Pešić



Poceko je otkrio i anegdotu u vezi sa davanjem kreditne kartice svojim igračima.

- Prvi put sam im dao karticu u Sasariju i u tri ujutru sam me je zvao Marko Spisu, nisam se javio jer sam spavao. Zvao me je ujutru opet, bio je ljut jer sam dao im dao pogrešan pin. Ide nešto 100200, ali sam im rekao obrnuto 200100. Sada je Marko zvao mog asistenta Rikija i rekao: Jebo*e, opet nam je dao pogrešan pin. Rekao sam da je nemoguće, baš sam se potrudio da im dam pravi pin. Moja žena me nije zvala, tako da nisu mnogo potrošili.

Foto: Starsportphoto©

 

Pivo u svlačionici

Poceko kaže da mu je bilo mnogo čudno da gleda utakmicu iz svlačionice kada je isključen.

- Bio sam u svlačionici, a doktor je spremao piće oporavka za igrače. Bilo je mnogo čudno... Gledam utakmicu Evrobasketa sa prijateljem, na TV, samo mi je još falilo pivo i da dignem noge da se opustim skroz. Kada sam izašao sreo sam Adetokumba, tek što smo pobedili Srbiju i samo skočio - kaže Poceko, a  potom otkriva da mu se kasnije izvinio:

- Video sam ga juče, izašao je iz lifta i izvinio sam mu se, naravno. Bio sam toliko srećan zbog pobede. Smejao se, popričali smo malo. 

Poceko kaže da ratuje za svoje igrače, a ne oni za njega.

- Bio sam košarkaš i tad sam stalno pričao da ako postanem trener, hoću da budem trener kojeg bih ja voleo da imam. Treneri ne veruju igračima 100 odsto, misle da je njihova strategija bitnija od svega, a ja sam drugačiji. Znao sam kakav hoću trener da budem, trener koji voli svoje igrače. Nekada mi kažu da bi moji igrači išli i u rat za mene. Ne, skroz je drugačije, ja ću da ratujem za njih, to je ono što po čemu sam ja drugačiji - kaže Poceko

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija