• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2022

23:20

RUDI ODUŠEVIO SKARIOLA! Selektor Španije OTKRIO NAČIN na koji Furija uvek prolazi!

Košarka

RUDI ODUŠEVIO SKARIOLA! Selektor Španije OTKRIO NAČIN na koji Furija uvek prolazi!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evrobasketa, pobedom nad Finskom posle preokreta

Uspela je Crvena furija da anulira veliki minus iz prvog poluvremena i na kraju eliminiše najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva u Berlinu.

- Moj respekt Fincima. Imali su sjajan turnir i igrali su najbolje moguće noćas. Morali smo da ostavimo malo više slobode drugima, Madžuniju, Salinu, Koponenu, koji su bili odlični u prvom delu turnira. Razumeli smo da moramo da bolje treba da ih branimo tokom susreta. Postigli su 19 poena posle naših loših napada. Imali smo loš niz na kraju prve četvrtine, ali smo potom polako "kopali", igrači su verovali u preokret. Dokazali su to na početku treće deonice. To je to, pokazali smo još jednom kohezivnost, čvrstoću, delili smo loptu sjajno. Na kraju, ovo je nešto što možeš da tražiš od jedne ekipe. Ne treba da izgubiš veru u saigrače, treba da nastaviš da se boriš do kraja. Još jednom smo to uspeli - rekao je Skariolo. 

Na pitanje da li će Rudi Fernandez završiti reprezentativnu karijeru posle ovog Evrobasketa, iskusni stručnjak dao je negativan odvogor.

- Mislim da neće odustati. Igrao je najbolji šampionat ikada. Zašto bi odustao? Ako hoćete da idete na sigurno, onda ne možete da očekujete to. On uživa u igri. Ovo je uloga koju nije imao ni u jednom drugom timu. Pokušava da sakupi novo iskustvo. Rekao sam mu da ide i da se baca na lopte. Padao je u reklame, ali nije bio uplašen, igrao je kao da ima 18 godina. Ne mogu ništa drugo da kažem, to je dobra predstava za saigrače. Protiv Litvanije je igrao 30 minuta, što je bilo ludilo. Ostao je u ledu ceo sledeći dan. Danas je ostao na "samo" 18 minuta. Nadamo se da ima još energije. 

Foto: reuters

Serđo Skariolo

Usledio je potom zanimljiv rezon Skariola, u kome je otkrio kako Španija uvek stiže do završnice.

- Dobro je pitanje. Ako ne znate kako radimo, onda je teško razumeti sve to. Karijere nekih igrača koji su se penzionisali i koji su legende, velike su i od njih uče mladi. Pitanje je isto kako naši timovi rastu od najnižih dana. Imamo struktuiran program koji smo započeli pre sedam godina. Krenuli smo od mladih kategorija, od 16 do 20 godina. Uspostavili smo sistem, koji dodaje nešto drugačije i novo svake godine i za svaku generaciju. Način vežbe, dobar deo sistema kako radimo, što je veliki napor za sve donosi nam borbene grupe igrača. Nekada je ovo bio drugi tim, sada je prvi. To se dešava korak po korak, godinu po godinu. Vrlo smo ponosni na to, svi nas pitaju kako to uspevamo. Ovo je posledica velikog rada. Sve to dolazi od sjajnog posla u mladim selekcijama. Oni rade zajedno, prate naše principe. Nedostajući deo slagalice je naći način da igraju kada završe, kada dođu do 20-21 godine. To je druga priča, gde ne mogu da rešim sve probleme. Uvek naiđem na teške reči.

Prema njegovim rečima, Skariolo ne može da igra sa neiskusnijim timom, da poznaje limite svakog igrača u svakom trenutku.

- Ako ne iskoriste šansu ove godine, onda ne znam. Ne možemo sa mlađim i neiskusnijim timom da igramo. Imamo toliko talenta koji moramo da sklopimo, želimo da svi igraju sa disciplinom, da rešimo i povećamo njihove limite. Sada je drugačija situacija, sa drugačijim potrebama. Na kraju, biti među pet na ovakvom šampionatu gde su bolji timovi, sa većim talentom već završili takmičenje... Nekada samo treba da se zaustavimo, razmislimo. Sve ovo je izgledalo kao neki cunami. Želimo da budemo tim koji se nikada ne predaje. Ovi igrači polako, ali sigurno dosežu vrh svojih mogućnosti.

Foto: fiba

Vili Ernangomez

U trijumfu Španaca dominirao je Vili Ernangomez. Njegovom serijom na početku treće četvrtine Furija je krenula ka preokretu.

- Pre svega svaka čast Fincima, odradili su sjajan posao na turniru, igrali su jako dobro. Danas nam je bilo teško protiv njih. Morali smo da damo svoju najbolju igru, da ih zaustavimo na šutu za tri. Bili smo katastrofalni u prvom poluvremenu, u drugom smo želeli da uradimo posao, da trčimo... Srećan sam što smo ušli u narednu rundu, Rudi je dao sve od sebe, bacao se za lopte - kaže Ernangomez.

Inače, Vili ima korene koji vuku na Nemačku, pa je dobio pitanje kako se oseća u ovoj zemlji igrajući četvrtfinale Evrobasketa.

- Meni je jako posebno. Moja majka je iz Kelna, uvek je neverovatno vratiti se ovde. Ovde mi je druga kuća, osećam se sjajno, navijači će nadam se da nastave da nas podržavaju. Mama je ovde, navija za mene.

Najveće zasluge preneo je na Rudija Fernandeza, isto kao i selektor Španije.

- Mislim da ste u pravu. Rudi je naš kapiten, on je uvek tu i u lošim i u dobrim momentima. Pokušavao je da sve uključi, da igra profesionalno za nacionalni tim, ostvario je sve što može. On nas vodi, pokušavamo da damo sve za njega, moramo to da uradimo. Zahvalni smo što imamo jednog takvog igrača - istakao je Vili Ernangomez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17