• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2022

11:08

PEŠIĆ IMA PORUKU ZA KRITIČARE: Uvrede me ne dotiču! Kritike, omalovažavanja, vređanja više govore o njima!

Pedja Milosavljević

Košarka

PEŠIĆ IMA PORUKU ZA KRITIČARE: Uvrede me ne dotiču! Kritike, omalovažavanja, vređanja više govore o njima!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić kaže da ga ne dotiču kritike posle eliminacije sa Evropskog prvenstva

Orlovi su neočekivano takmičenje završili veću u osmini finala, mada su svi očekivali da će se boriti za medalju.

Nije malo onih koji smastraju da selektor snosi glavnu odgovornost za krah na Eurobasketu. Ako je neko očekivao da će podneti ostavku, to se neće desiti. Pešić kaže da ga uvrede i kritike ne dotiču, te da nije prvi put.

Kritike i uvrede

- Pristao sam i prihvatio poziv kao izazov da pomognem ne samo uspesima reprezentacije, već ukupnom poboljšanju ugleda naše košarke u Evropi i svetu. Nisam po prvi put kritikovan i vređan - kazao je Pešić za KSS i  nastavio:

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Toga je bilo i ranije, za vreme EP 2001. u Istanbulu, pa potom i u Indianapolisu 2002. Evo i sada se nije desilo ništa novo, za vreme dok pobeđujemo u Pragu, a nakon toga i u Berlinu. Sve to mene lično ne dotiče, jer znam odakle dolazi i koji su motivi. Te kritike, omalovažavanja, vređanja više govore o njima. A kao trener, uvek sam stajao ispred svojih igrača i ekipe. Zajedno sa svojim saradnicima vrlo čvrsto stojim iza svojih odluka, uloženog rada, posvećenosti, skromnosti i entuzijazma koji su istovremeno moji saradnici zajedno sa igračima i pokazali. Da se izbriše sve što je urađeno i postignuto, i to zbog poslednjih 10 minuta na utakmici protiv Italije – ja to neću dozvoliti!

Selektor je potom svima poslao jasnu poruku.

I za kraj da bude jasno, nikada neću odustati od svojih principa, načina selektiranja, izbora igrača i svojih saradnika. Analiziraću i biću uvek spreman da prihvatim i različita mišljenja i predloge, ali ću ostati veran ljudima čiji je cilj isključivo košarka.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Ti si najveći krivac. Da imaš obraza podneo bi ostavku. Ličiš na opoziciju iz skupštine, uvek neko drugi kriv.

DIKA

pre 1 godinu

Možeš Kari da pričaš šta hoćeš,ali nema teorija zavere.Nisam ja držao Jokića na klupi,nisam ja menjao Vanju Marinkovića dok mu je išao šut,nisam ja izvodio Jaramaza-nego ti.Nisam ja dao kapitensku traku Lučiću,a zvanično najbolji centar sveta(Jokić)mi glumio rukija-nego ti.I tako je, 10minuta protiv Italije ruši celu priču jbga. A svi su te podržali kad si izbacio Teodosića.mislim na stručnjake i znalce,ne mislim na medijske budalaštine. Razmisliti da se dovede drugi trener,ne prima on malu platu,a svakako Danilović i ekipa iz saveza da pakuju kofere.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija