• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2022

18:40 >> 18:49

SPRSKA LEGENDA OTKRILA HRVATIMA: Teodosić kao KAPITEN to NIJE SMEO DA RADI! Pešićev problem je STAROST!

Insider, Pedja MIlosavljevic/Tanjug/pexels

Košarka

SPRSKA LEGENDA OTKRILA HRVATIMA: Teodosić kao KAPITEN to NIJE SMEO DA RADI! Pešićev problem je STAROST!

Podeli vest

Još uvek nacija nije prebolela ispadanje Srbije od Italije u osmini finala Evrobasketa, a ni košarkaški stručnjaci ne prestaju da analiziraju najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu, pa je i Vlade Đurović upitan za mišljenje

Iskusni trener Vlade Đurović je u opširnom intervjuu za Indeks.hr pričao o svemu što se izdešavalo u našem taboru u minulom periodu! Jedna od glavnih tema bio je naravno Miloš Teodosić!

- Po pitanju Teodosića, napravio bih isto što i Pešić. Miloša ili zoveš ili ga ne zoveš. Ako ga zoveš, mora da igra jer je majstor. Objektivno, Teodosić ne pripada klasi Zorana Slavnića i Saše Đorđevića, blizu je, ali ipak nije tolika klasa. Međutim, u njegovom primeru, nije bilo jačeg igrača. Sve medalje koje je Srbija osvojila, uzela ih je na njegov pogon. Stalno se odazivao i bio je pravi majstor, kreacijom, ali i realizacijom. Problem s Milošem nije bio da ne igra odbranu i da se koncepcijski ne uklapa u reprezentaciju. Ne, Teodosić je napravio neke disciplinske prekršaje i to više puta. Kao kapiten to nije smeo da radi i ja bih ga na isti način udaljio kao što je to ućinio Pešić! Tu Pešića ne treba kritikovati, ali previše se oslonio na neke igrače koji objektivno nisu mogli da daju ono što je on od njih zahtevao. Mnogi će reći da je Srbija imala samo jedan loš dan, onaj protiv Italije. To nije tačno jer su svi rivali u našoj grupi bili nedorasli.

Foto: tanjug

 

Posle pet odličnih izdanja, Srbija je kiksnula protiv Italije koja u drugom poluvremenu iskoristila sve šanse i priredila veliku senzaciju na šampionatu.

- Nije ni Italija neka velesila, bez Galinarija je to jedna ništa više nego korektna ekipa, koja je protiv Srbije imala i mnogo sreće. Vrlo je teško pobediti nekoga ko ima onakav šuterski dan. Ipak, rekao bih da je ključni trenutak bio onaj kad je selektor Italije Poceko dobio drugu tehničku grešku i kad je morao da napusti klupu. Sve ih je okupio, izgrlio, izljubio, uverio ih je da su svi protiv njih, da nemaju šta da izgube i nabio je ih je motivom. Uspeo je. Kasnije se izljubio sa Danilovićem, s pola publike i sa čitavom klupom Srbije. To ljudi ne razumeju, ali taj psihološki trik je bio toliko genijalan, da je odlučio pobednika. I kao igrač bio je luckast, takav je i kao trener. Siguran sam da je više od pola trenera na ovom turniru po teoriji mnogo jače od njega, ali on je majstor prakse. Bio je dobar igrač, vrlo dobro poznaje psihologiju igrača i svojim momcima stalno govori koliko ih voli. Zbog takvog pristupa oni su za njega spremni da poginu.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Pričao je poslavljeni srpski trener i o Pešiću...

- Svaka čast na taktici, ali u svakoj pravoj ekipi mora da postoji pravi odnos između igrača i trenera. Svaki veliki igrač će u najvažnijim trenucima utakmice uvek pogledati prema treneru. Dončić svog trenera nije gledao jer je Sekulić relativno nepoznat trener, a Luka je jedan od najboljih na svetu. Ali, Galis, Dražen, Kićanović, sve legende bi uvek kad je gusto okom tražile trenera. Drugi problem s Pešićem je njegova starost. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i vrlo je teško biti selektor u tako poznim godinama


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17