• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2022

21:44

MALI MIŠEVI, MISLITE DA NEŠTO ZNATE! Moka Slavnić odbrusio kritčarima: NIKADA NEĆETE POSTATI SELEKTORI!

Starsportphoto

Košarka

MALI MIŠEVI, MISLITE DA NEŠTO ZNATE! Moka Slavnić odbrusio kritčarima: NIKADA NEĆETE POSTATI SELEKTORI!

Podeli vest

Legendarni jugoslovenski košarkaš Zoran Moka Slavnić pričao je o našoj reprezentaciji

Srbija je takmičenje na Evrobasketu neslavno završila osmini finala porazom od Italije, a Slavnić je sada prokomentarisao situaciju i selektora Svetislava Pešića.

- Svetislav Pešić, kao iskusni trener evropskog i svetskog glasa, kao i obično dao je izjavu posle ovog neuspeha na Evropskom prvenstvu, korektnu naravno, govoreći o teškom psiho-fizičkom stanju igrača, što je i prirodno da uradi, za razliku od nekih drugih, možda uspešnijih trenera, koji su napadali igrače nakon debakla koji su imali sa njima - rekao je Moka za Kurir.

Foto: Starsportphoto©

Svetislav Pešić

Progovorio je i o kritičarima.

- Ja, kao njegov ratni drug, imam drukčiju vrstu pristupa, kad se nešto tako završi da svi znaju ko je kriv, šta je kriv, gde je kriv. Naravno, u javnosti će se javiti razni stručnjaci, po meni mali miševi, da posle ovakvog rezultatskog neuspeha, pogotovo protiv Italije gde svi mi to nismo očekivali, da kritikuju pre svega Danilovića, savez, Pešića - rekao je Slavnić.

Slavnić istakao da grupna i nokaut faza nisu isto.

- Drugi renomirani stručnjaci su posle prve faze govorili da su igrali briljantno, a ja sam posle svake utakmice govorio da igramo odlično, ali da ne zaboravimo da imamo slabe protivnike, i da kasnije moramo da obratimo pažnju na neke timove koji mogu da nam nanesu veliki bol u jednoj utakmici. Naravno, kada je došao red na Italiju i tu sam rekao da je Italija jedan tim koji je sposoban da ti nanese veliku štetu, što se već pokazalo pre dve godine. Međutim, da su ti stručnjaci rekli, izgubićemo od Italije, onda bi mi već pomislili da su vidoviti. Ne, oni su tu samo nešto naglasili, misleći da su izmislili toplu vodu. Pa svi su znali da će to biti teška utakmica - kaže Slavnić.

Foto: Pedja Milosavljević

Napravio je čuveni košarkaš komparaciju ove generacije sa onom kojoj je on bio selektor 2007. godine.

- Ja, kao Pešićev prijatelj, iako to on nikad nije profesionalno vraćao, imam svoju filozofiju, i naravno da bih ja izabrao drukčiji tim, da bi drukčije igrali, a da li bi napravili bolji rezultat, to ne znam. Bio sam selektor 2007. godine, i tada je ostvaren još gori rezultat, ispali smo u grupi, ali niko nije otišao u zatvor, pa valjda ni ovog puta isto neće niko za to biti kažnjen. Međutim, ja sam imao devet debitanata i morao sam da podmladim ekipu. Znači, ova ekipa je bila iskusna, birana je i uz sve hendikepe zbog pojedinih igrača koji nisu igrali, kao Bjelica, Bogdanović i Nedović koji je bio povređen, a pre svega da sam ja selektor meni bi Boban Marjanović bio u postavi - dodao je Slavnić.

Ipak, smatra da je napravljena greška u četvrtoj četvrtine utakmice protiv Italije.

- U kolektivnom sportu, kad se ne ostvari rezutat naravno da svi snose krivicu, ali ne pođednako. Svi su mu zamerali, tj. većina, koji su zaista dobronamerni, zašto nije počeo poslednju četvrtinu sa Jokićem i Micićem. I ja se sa tim slažem, ali kažem, on ima drukčiju filozofiju, i to što nisu napravili uspeh je mnogo manje važno on onoga što nam sledi. Da ne bude ludački pad iz koga četiri godine nećemo moći da se izvučemo.

Zatim se obratio svim kritičarima naše reprezentacije.

- Zatim hejteri, i dalje mislite, iako ste mali miševi a to vam niko nije rekao, da nešto znate. Kad budete rekli nešto unapred i to obrazložili zbog čega, onda ću ja moći da vam verujem. U suprotnom ćutite, jer tako nikada nećete postati selektori. Isto važi za pojedine TV komentatore, koji su bili samo košarkaši u pokušaju - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

I ovaj neobrazovani vređa narod.? Nije uspeo sina da vaspita da ne postane ološ lopovski i ubica. Što je mnogo, mnogo je.

Konačno

pre 1 godinu

Konačno da i Moka kaže nešto realno. Jedino, sa čime se ne bih složio je da bi on ovako ili onako počeo četvrtinu i ko bi mu bio u ekipi. U redu, ali kada bi svi selektori imali istu filozofiju po pitanju konstrukcije tima i igre na terenu, onda bi bilo dovoljno, da nekoliko kandidata izvlači šibicu, pa kome se posreći. Ne dirajte Karija. Dokazani trener, ali u zemljama gde nema toliko zaludnih i bivših miševa, koji još uvek pokušavaju da im se ime ne zaboravi, da nešto njakeju, odnosno kao dobronamerno grde.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija