• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2022

10:01

DRAGO MI JE ŠTO BODIROGA NAPOKON IMA POSAO! Legenda pecnula srpskog asa, pa poručila: Znamo kakav je pritisak u KSS!

Starsportphoto

Košarka

DRAGO MI JE ŠTO BODIROGA NAPOKON IMA POSAO! Legenda pecnula srpskog asa, pa poručila: Znamo kakav je pritisak u KSS!

Podeli vest

Legenda nemačke košarke Patrik Femerling je bio i više nego zadovoljan svime viđenim na Evrobasketu, a govorio je i o prvom čoveku Evrolige, Dejanu Bodirogi, ali i KSS

Nekadašnji centar Olimpijakosa, Barselone i Panatinaikosa, Patrik Femerling, bio je član generacije koja je poslednja osvajala medalje za nemačku košarku - 2002. godine na Svetskom prvenstu u Indijanapolisu i 2005. na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Nije krio radost zbog dobrih igara Nemačke i na ovogodišnjem Evrobasketu.

- Srećan sam što Nemačka igra za medalju, mislim da igraju odlično kod kuće i pored svih problema sa povredama koje su imali. Imamo pravi spektakl u Berlinu i želimo više- rekao je on za Mondo.

Foto: printscreen

 

Upitan je zašto misli da su ekipe sa NBA zvezdama kao što su Janis, Jokić i Luka Dončić ispale sa turnira.

- Mislim da ekipe koje se više drže zajedno, koje imaju pravi balans između odbrane i napada, one su u prednosti, jer se ne igra prema NBA pravilima. Nema prostora, drugačija su pravila u odbrani i to se koristi. Tako su i Jokiću i Janisu otežali život, Španija je dovde došla jer je igrala sjajnu timsku košarku. U košarci je sve teško... Sada se igra više na snagu, očekivanja su ogromna i zato treba naći tim u koji će zvezda moći da se uklopi. U napadu se uvek ide na glavnog igrača, a treba i dodavati i biti agresivan, i tu se onda gube neke mogućnosti- rekao je bivši košarkaški as, koji je u Barseloni je činio sjajan tandem sa Dejanom Bodirogom, koji je postao prvi čovek Evrolige.

Foto: beta

 

- Nismo pričali ali sam srećan što konačno ima posao - rekao je Nemac kroz smeh, pa nastavio:

Foto: beta

 

- Veoma dobar posao, mislim da je vrlo važno što je došao on na tu poziciju kao lider, neko ko je igrao košarku na najvišem nivou i video sve kao igrač. Zna i kako funkcioniše politička situacija, i mnogo je bitno što je Bodiroga stigao. Nadam se da će uspeti i da pronađe neko rešenje između Evrolige i FIBA, kako bi košarka bila bolja za sve! Bodiroga je bio u KSS, što je takođe mnogo težak posao koji nosi ogroman pritisak. Poseduje ogromno iskustvo kao veliki igrač, uz to iskustvo rada u KSS mislim da je to važno i da će uspeti da se izbori sa svim velikim očekivanjima i pritiskom na čelu Evrolige, i od igrača, i u pregovorima sa FIBA. Mnogo posla je pred njim- kaže Femerling. 

Otkrio je i kako je bilo igrati sa Bodirogom...

- Bilo je lako haha. Daj loptu Dejanu i on će uraditi nešto dobro. Bilo je stvarno zabavno, uživao sam kada smo bili saigrači, osvojili smo i Evroligu sa njim, a borili smo se i kada smo bili rivali. Sjajan igrač, sjajan momak i apsolutno zasluženo legenda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17