• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2022

22:25

PANTERI STARTUJU U FIBA LIGI ŠAMPIONA! Stefanović veruje u ČUDO!

Starsportphoto

Košarka

PANTERI STARTUJU U FIBA LIGI ŠAMPIONA! Stefanović veruje u ČUDO!

Podeli vest

Košarkaši FMP-a otvaraju sezonu na međunarodnoj sceni, utakmicom u FIBA Ligi šampiona protiv španskog Breogana (sreda, 20.30)

Panteri su dobili domaćinstvo kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona, pa je pred izabranicima Nenada Stefanovića veliki izazov.

Njihov rival u četvrtfinalu biće ščanski Breogan, koji dolazi iz jednog od najjačih evropskih liga - ACB. Meč se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić", u sredu od 20.30 časova.

- Igramo protiv ekipe koja igra veoma čvrsto i agresivno. Fizički moramo da im odgovorimo, kao i defanzivno da bismo imali povoljan rezultat po nas. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju u dvorani Aleksandar Nikolić - rekao je Nenad Nerandžić, kapiten tima iz Železnika.

Trener FMP-a Nenad Stefanović analizirao sledećeg protivnika.

- Kao što sam i rekao nakon samog žreba, dobili smo veoma kvalitetnog protivnika, možda i najboljeg, a koji dolazi iz zemlje koja je šampion Evrope. Mislim da se to potvrdilo kroz pripremni period gde je Rio Breogan dominirao, većinu utakmica dobijao veoma ubedljivo. Imaju dubok roster sa 14 seniorskih igrača, trenera koji dugo godina radi na vrhunskom nivou i to je još jedna potvrda o kakvom se timu radi - kaže Stefanović.

Foto: Starsportphoto

Nenad Nerandžić

Svestan je šef struke Pantera da uloga favorita pripada Špancima:

- Mi smo takođe imali veoma dobar pripremni period, sa usponima i padovima kroz utakmice. Ukupno gledano veoma sam zadovoljan kako su momci radili i uz nekoliko sitnih povreda, dočekujemo spremni utakmicu u sredu. Definitivno smo u ulozi autsajdera zbog iskustva i celokupne slike jer naš tim ima veliki broj mladih igrača. Svakako, daćemo sve od sebe. Važno mi je da damo i više od svog trenutnog maksimuma, da budemo fokusirani i u ovom ranom delu sezone odigramo najbolju moguću utakmicu. Videćemo na kraju meča za šta je to dovoljno - istakao je Stefanović.

Ulaznice za ovaj meč naći će se u prodaji na biletarnici dvorane od srede, a cena karte koja važi za oba četvrtfinalna duela je 300 dinara. Ulog je veliki jer samo je jedna karta za plasman u grupnu fazu ovog eminentnog evropskog takmičenja.

- KK FMP poziva publiku na otvaranje klupske sezone 2022/2023. Nema sumnje da nas očekuje puno uzbuđenja, a pomoć publike će biti značajna u želji da Srbija ima i trećeg predstavnika u Evropi u novoj sezoni - piše u saopštenju FMP Železnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija