• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2022

07:20

PORAZ NA PREMIJERI! Srbija nemoćna protiv Kanade! Neuspeh na startu Svetskog prvenstva!

FIBA

Košarka

PORAZ NA PREMIJERI! Srbija nemoćna protiv Kanade! Neuspeh na startu Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na startu Svetskog prvenstva u Australiji od selekcije Kanade rezultatom 67:60 (15:16, 23:12, 16:13, 13:19)

Srbija je odlično otvorila meč vođstvom 8:4, ali je u drugoj i trećoj četvrtini šut izabranica Marine Maljković stao.

To su Kanađanke iskoristile i utakmicu prelomile u svoju korist. Prvu trojku pogodila je Saša Čađo za vođstvo 16:11, a to je bila i jedina trojka u prvom poluvremenu za Srbiju, kao i najubedljivija prednost.

Znatno dominantnije i fizički moćnije, košarkašice Kanade su preuzele igru u svoje ruke i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost.

Sve što su Srpkinje uspele da urade je da mini serijom priđu rivalkama na sedam poena razlike u finišu, ali prekasno da se ugrozi protivnik.

Kanadu je do trijumfa vodila Kajla Aleksander sa 13 poena, a ispratila ju je Nira Filds sa 12 ubačenih koševa.

Foto: FIBA

 

Što se tiče Srbije, Anderson je bila najefikasnija sa 18 poena, dok je kapitenka Tina Krajišnik upisala 17 poena u osam uhvaćenih lopti.

Tim Marine Maljković šansu za popravni ima u petak ujutru 4 sata, kada će rival u drugom kolu biti Japan. Ovim porazom Srpkinje su zakomplikovale borbu za plasman u naredni krug. 

U drugom meču naše grupe, Japanke su deklasirale Mali rezultatom 89:56.

Standings provided by SofaScore

 

KANADA – SRBIJA 67:60 /15:16, 23:12, 16:13, 13:19/

Dvorana: Olimpik park

Sudije: Boner (SAD), Forsberg (Danska), Đerđi (Rumunija)

KANADA: Ačonva 10, Aleksander 13, Amiere 8, Karlton 7, Koli 8, Filds 12, Žajls, Henson, Hil, Konig, Kjei, Nurs 9.

SRBIJA: Anderson 18, Čađo 5, Đorđević 2, Jovanović 5, Katanić, Krajišnik 17 (8sk), Nogić, Raca 6, Škorić, Stanković 4, Topuzović 3, Zec.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17