• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2022

09:00 >> 11:50

TEŽAK PORAZ SRBIJE NA MUNDOBASKETU! Australija slavila u DERBIJU! (VIDEO)

Tanjug/AP

Košarka

TEŽAK PORAZ SRBIJE NA MUNDOBASKETU! Australija slavila u DERBIJU! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkašice Srbije doživele su i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Sidneju pošto je od njih bila bolja domaća selekcija Australije - 69:54 (18:10, 18:18, 17:15, 16:11)

Nikada u istoriji Srbija nije izgubila od Australije, ali je na Mundobasketu u Sidneju taj niz nepobedivosti prekinut. Domaća selekcija iskoristila je loš defanzivni dan srpskih košarkašica i na krilima Rebeke Alen i Marien Tolo stigla do drugog trijumfa na planetarnom takmičenju - 69:54 (18:10, 18:18, 17:15, 16:11). 

Nije uspela Marina Maljković da oporavi svoje izabranice nakon teške utakmice sa Japanom. Srbija je u prvom poluvremenu bila bleda senka ekipe koja je savladala Azijatkinje. To je Australija znalački iskoristila, pre svega rafanom paljbom u šutu za tri poena krajem drugog i početkom trećeg perioda igre kada je pitanje pobednika rešeno. 

 

 

Uspele su Australijanke u svojoj nameri da Srbiju uvuku u njihov ritam igre u prvom poluvremenu. Tako je bilo sve do sredine trećeg perioda kada su Saša Čađo i Ivon Anderson "zategle" odbranu naše reprezentacije, a potom iz toga dolazile do lakih poena na drugoj strani. 

Ipak, ispostavilo se da su izabanice Marine Maljković prekasno "upalile motore" budući da je Australija posle 25 minuta igre u Sidneju imala 18 poena prednosti. Prevashodno nije funkcionisala igra u odbrani, što su domaće košarkašice umele da iskoriste. Mažalost serija Marien Tolo sredinom poslednje četvrtine ubila je šansu da bi Srbija mogla da se vrati u meč... 

Foto: Tanjug/AP

Već sutra u 05:30 Srbiju očekuje novi duel. Rival je selekcija Malija, a u tom duelu pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje. Sa druge strane, Australija će igrati derbi grupne faze protiv selekcije Kanade, a pobednik tog duela mogao bi kao prvi u nastavak takmičenja. 
 
Srbiju je sa 16 poena predvodila Ivon Anderson. Ona je dodala još sedam skokova i šest asistencija. Pored nje jedina raspoložena za igru bila je Saša Čađo koja je upisala 12 koševa, ali uz loš procenat šuta (4/15 iz igre). Sa druge strane, Rebeka Alen je ubacila 16, Mariana Tolo 12, a Stef Tablo i Samata Vitkom po deset. 

AUSTRALIJA - SRBIJA  69:54 (18:10, 18:18, 17:15, 16:11)

Sidnej SuperDome, Sidnej     Sudije: Maj Kazuko Forsberg, Adreia Silva, Džoni Batista Palermo.

Australija: Valas, Garbin, Talbot, Madgen, Alen, Magbegor, Tolo, Džordž, Blikavs, Mali, Džekson, Vitkom

Srbija: Raca, Čađo, Jovanović, Anderson, Stanković, Nogić, Topuzović, Škorić, Krajišnik, Katanić, Zec, Đorđević

 

UŽIVO

Tok meča

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

39. minut - Upisuje se u strelce i Sara Blicavs, Australijanke su stavile tačku na ovaj meč - 69:53!

38. minut - Trojka Saše Čađo, ali se čini da je pitanje pobednika u Sidneju davno rešeno... Srbija nema šanse da u naredna dva minuta nadoknadi ogroman zaostatak - 67:53!

36. minut - Marien Tolo kažnjava odbranu Srbije po ko zna koji put - 63:50...

34. minut - Imala je Srbija sada sreće budući da je Ivana Raca pogodila iz nemoguće pozicije, ali na drugoj strani vraća to Marien Tolo - 59:47!

33. minut - Posle sjajne odbrane Srbije ostala je sama na šutu za tri poena Bek Alen koja cepa mrežicu, a potom i greška naše reprezentacije koju kažnjava Ezi Magbegor - 58:45!

 

 

31. minut - Pogađa Jovana Nogić i vraća Srbiju na samo osam poena zaostatka. Oseti se "pritisak" u Sidneju budući da je naša reprezentacija prepolovila prednos Australije - 53:45!

Treća četvrtina: 

30. minut - Rafalna paljba Saše Čađo u finišu treće četvrtine! Australija je imala velikih 18 poena prednosti, ali će na startu poslednjeg perioda morati da se zadovolje sa "samo" deset - 53:43!

29. minut - ČAĐOOOOOOO! Nagradila je sebe Saša Čađo novim pogotkom za tri poena nakon ukradene lopte - 51:37!

28. minut - Uzvraća Australija posle tajm-auta! Sama je ostala Samanta Vitkom i lagano pogodila za tri poena - 51:37!

28. minut - Razbudio se srpski nacionalni tim u finišu treće četvrtine pre svega zbog dobre odbrane prednost Australije je gotovo prepolovljena nakon poena Kristine Topuzović - 48:37!

27. minut - ČAĐOOOOOOOOOO! Evo je nova trojka Srbije, kao da su se izabranice Marine Maljković probudile nakon tajm-auta - 48:35!

Foto: Tanjug/AP

26. minut - Izuzetna odbrana Srbije, povukla je Ivon Anderson kotru i pronašla Maju Đorđević koja pogađa i smanjuje zaostatak naše reprezentacije - 48:32!

25. minut - Prvi poeni za Srbiju u nastavu i ponovo je tvorac Ivon Anderson! Čini se da je organizatorka naše igre jedina raspoložena da se bori protiv Australije - 46:30!

24. minut - Već 18 poena prednosti za Australiju, nova greška Kristine Topuzović, na drugoj strani to koristi Ezi Magbegor - 46:28! Morala je Marina Maljković da reaguje budući da su njene izabranice užasno otvorile drugo poluvreme...

23. minut - Nema poena za Srbiju još uvek u drugom poluvremenu! Suprotno od toga Australijanke briljirao, a u meč se uključila i Mariana Tolo koja je bila precizna sa linije penala - 42:28!

22. minut - Stotinak sekundi bilo je potrebno Kajli Džordž da napravi tri lične greške, od toga dve u napadu. Ipak, Srbija to ne useva da kazni budući da je Ivon Anderson promašila za tri poena, a nakon toga precizna nije bila ni Tina Krajišnik!

21. minut - Serija Australije 4:0 na startu drugog poluvremena! Mariana Tolo i Bek Alen su kaznile slabu odbranu Srbije i povećale prednost svoje reprezentacije - 40:28!

Druga četvrtina: 

20. minut - Poluvreme! Australija će na odmor sa osam poena prednosti! Iako rezultat nije sjajan kako je tekao meč izabranice Marine Maljković mogu da budu zadovoljne budući da su još uvek u igri protiv domaćina - 36:28!

Foto: Tanjug/AP

19. minut - Vezala je sada Srbija nekoliko dobrih situacija u odbrani, a to koristi Ivon Anderson koja dodatno smanjuje prednost Australije - 34:28!

18. minut - Namestila je ruku Ivon Anderson, ponovo je oprobala svoj šut i još jedan pogodak! Ima srpska reprezentativka već 12 poena, a Australija nakon mini serije Srbije traži minut predaha - 34:26!

17. minut - ANDERSOOOOOON! Kada je teško tu je Ivon Anderson! Ništa nije išlo od ruke košarkašicama Srbije, ali se organizator naše igre podigao i pogodio drugu trojku na ovom meču - 32:24!

16. minut - Prošetala se Stef Talbot do koša i lagano poentirala! Srbija je vezala tri izgubljene lopte nakon tajm-auta Marine Maljković - 32:19!

15. minut - Serija promašaja na obe strane, igra se u izuzetno visokom ritmu od samog starta utakmice, ali promene rezultata nema više od dva i po minuta...

14. minut - Sve se raspalo u igri Srbije za samo pedesetak sekundi... Nova trojka za Stef Talbot, usledila je izgubljena lopta Kristine Topuzović, a u kontri lagano poentira Kajla Džordž - 30:19!

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Nesporazum Kristine Topuzović i Tine Krajišnik, a potom surova kazna Samante Vitkom koja u tranziciji pogađa za tri poena! Prethodno je precizna još jednom bila Bek Alen - 25:19!

12. minut - Seče seriju Srbije Bek Alen koja pogađa za dva poena, na drugoj strani "mrtva lopta" koju je strelica dodelila Australiji - 20:15!

11. minut - NOGIIIIIIIIIIĆ! Brutalan start Srbije u drugoj četvrtini! Sandi Brondelo posle samo jednog minuta odmah reaguje tajm-autom nakon serije naših devojaka 5:0! 

 

 

Prva četvrtina:

10. minut - Na jednoj strani faul u napadu za Magbegor, ali na drugoj Srbija ponovo nije uspela da uputi šut ka košu budući da je još jednom zbog sjajne australijske odbrane vreme isteklo! Gotova je prva deonica u Sidneju. 

 

 

9. minut - Nastavljaju Australijanke sa izuzetnom odbranom u prvoj četvrtini. Prvo je Katarina Zec napravila faul u napadu, a potom Ivana Raca nije uspela da šutira pre istekla napada. Kažnjava to na drugoj strani Magbegor sa četiri poena - 18:10! Reaguje Marina Maljković tajm-autom. 

8. minut - Dobro se snašla Tina Krajišnik pod košem, naterala Loren Džekson na ličnu grešku, ali je potom bila polovična sa linije penala - 14:10!

7. minut - Stiže kazna nakon nekoliko propuštenih prilika... Džekson je ostala sama na šutu za tri poena, namestila se i pogodila - 14:9! Potom nova greška za izabranice Marine Maljković! 

6. minut - Seče seriju Australije Maja Đorđević koja pogađa sa poludistance, potom je Raca imala šansu da donese izjednačenje Srbiji, ali se domaćin odbranio - 11:9!

5. minut - Izuzetan tempo na startu utakmice! Srbija ne uspeva da odgovori na visok tempo Australije, najviše se ističu Vitkom i Bek Alen koje su sada vezale četiri poena! Na drugoj strani ne nije pogodila Katarina Zec - 11:7!

Foto: Tanjug/AP

4. minut - ANDERSOOOOOON! Cepa mrežicu Ivon Anderson iz ugla! Pronašla je Srpkinja "rupu" u odbrani Australije, šutirala i ubacila peti poen - 7:5!

3. minut - Izuzetna odbrana Australije na startu meča, naterale su izabranice Sandi Bronela Sašu Čađo na dve greške što je Samanti Vitkom otvorilo prostora da izbori slobodna bacanja na drugoj stranim, a potom ih i pogodi - 7:2!

2. minut - Uzvraća na drugoj strani Ivon Anderson! Srpska reprezentativka igra u sjajnoj formi od starta Mundobasketa i bitno je na koji način će ona ući u meč u Sidneju - 3:2!

1. minut - Prvi napad na meču za reprezentaciju Australije, odmah su domaće košarkašice odigrale lepu akciju, a na šutu je sama ostala Talbotova i pogodila za tri poena - 3:0!

09.10- Nevena Jovanović pred meč sa Australijom je uzbuđena jer će hala biti puna.

- Nemamo puno prilike da igramo u punoj hali, pogotovo ovakvoj kakva je Superdoum. Igraćemo protiv veoma dobrog protivnika, kome će publika stalno davati vetar u leđa. Mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Znamo koje su naše najbolje stvari. Hoćemo da sve one dobre momente kojih je bilo na utakmicama protiv Japana i Kanade ponovimo, ali i da ih bude još više, pa ćemo videti da li je to dovoljno za pobedu.

 

Standings provided by SofaScore

 

09:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola Svetskog prvenstva u košarci između selekcija Australije i Srbije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija