• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2022

22:30

TRENER FMP-A RAZOČARAN! Nismo razmišljali o Evropa kupu!

Starsportphoto

Košarka

TRENER FMP-A RAZOČARAN! Nismo razmišljali o Evropa kupu!

Podeli vest

Košarkaši FMP-a nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, pošto su poraženi od Baken Bersa u Beogradu

Razočaran je bio trener Pantera Nenad Stefanović posle utakmice, naročito jer je njegova ekipa imala vođstvo do samog finiša meča, koji je odlučiio produžetak.

- To je što je. Čestitam ekipi iz danske na zasluženoj pobedi. Imali su više koncentracije u dužim intervalima i to je možda presudilo. Uz sve greške na oba kraja terena, šut za dva poen 21/56, gde su polovina bili ziceri ili poluziceri, imali smo utakmicu. Nedostajalo je malo koncentracije, ali dobro - to je sport. Nije nam bilo lako. Ne volim da pričam u napred i tražim alibi, ali bilo je problema. Imali smo utakmicu u svojim rukama, mogli smo da je dobijemo - nismo. Idemo dalje, čekaju nas još tri takmičenja i potrudićemo se da budemo sve bolji kako vreme bude odmicalo - rekao je Stefanović na konferenciji za medije.

FMP je platio ceh neiskustvu.

- Svi smo negde mladi i neiskusni. Oni imaju veće iskustvo na evrosceni. Čarls i Valniskas su igrali evropska takmičenja i Janković koji je sa nama od nedavno. Okrenuli smo utakmicu onako kako to inače radimo, čvrstinom, energiom, trčanjem. Treblo nam je vremen da se otkravimo, ali okrenili smo. Nedostajalo je i sreće. Potrošili smo dosta energije.

Panteri imaju pravo da misiju na međunarodnoj sceni nastave u FIBA Evropa kupu.

- Liga šampiona je bila želja. Smatramo da tu pripadamo. Nismo ove godine to obezbedili, ali nismo razmišljali o drugom takmičenju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su bili ovih pet dana uz nas. Podrška je bila super. Moram da čestitam igračima i stručnom štabu, pa i ljudima iz kluba. Bilo je još kandidata da dobiju domačinstvo, ogroman napor je napravljen i sve je bilo sjajno. Šteta je što to nismo to krunisali, možda iz prevelike želje.

Foto: Starsportphoto

 

Sjajna igra početkom poslednje četvrtine nije urodila plodom.

- Dolazili smo do situacija, šutnuli 15 lopti više nego oni. Kriterijum je za nijasnu drugačiji nego u ABA ligi. Na prodorima mora da bude baš faul da bi se sviralo. To nas je možda iznenadilo. Napravili smo faktički 21 razlike za par minuta, imali smo utakmicu.

Paulijus Valinskas nije igrao protiv Opave, što je bio veliki hendikep, ali je FMP dobio taj meč.

- Valinskas je jutros došao. Sve i da smo hteli nešto, nije bilo vremena da se pripremi, jer je bez treninga bio od srede.

Sa velikim iskustvom klub iz predgrađa ulazi u nastavak sezone.

- Trebalo bi da znači. Ogroman je bio pritisak. Jako teško je igrati ove tri utakmice. Verujem da će značiti, da ćemo biti spremni za početak ABA lige. Čeka nas i specifičan raspored. Očekujem da budemo u dobrom stanju io spremni - zaključio je Stefanović.

Heroj trijumfa Danaca bio je Toni Kar sa 34 postignuta poena.

- Sjajna utakmica. FMP je odličan tim. Odlično smo se spremili, trener je napravio sjajan plan. Izašli smo na teren, verovali u sebe i došli do pobede - kaže košarkaš Bersa Kar.

Trener Baken Bersa Andre Somer je pohvalio igru FMP-a.

- Puno oscilacija. Dobro smo počeli, ali smo imali mnogo uspona i padova. Dobili smo i izgubili po dva puta utakmicu. Nije nas ništa iznenadilo, videli smo kako su igrali sa Breoganom. Napravili smo određene promene i došli do trijumfa - istakao je Somer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija